Directorul Adidas, Herbert Hainer, a anuntat ca va lansa in India o pereche de pantofi sport in valoare de un dolar, dupa esecul acestui proiect in Bangladesh, relateaza AFP.

"Lansam in India a doua faza. Acolo, spre deosebire de Bangladesh, o productie in masa este posibila", a spus directorul Adidas, intr-un interviu pentru Die Welt.

"Vrem ca acest proiect sa se auto-finanteze", a adaugat acesta, fara a preciza insa cand si in ce regiuni va fi lansat proiectul.

In 2010, grupul bavarez, care afiseaza o crestere solida, in ciuda conjuncturii mondiale, anuntase lansarea unor pantofi in valoare de un dolar in Bangladesh. "Din nefericire, acest lucru nu s-a intamplat asa cum am vrut", a explicat Herbert Hainer. "Am reusit sa vindem 5.000 de perechi in timpul unui test de vanzare dar am avut doar pierderi. Pantofii ne costau trei dolari la fabricare", a continuat el.

"In plus, trebuia sa platim 3,5 dolari pe pereche in contul drepturilor de import. Guvernul ne-a pus mai multe piedici decat credeam", a concluzionat acesta.

Cu o rata de crestere estimata la 9% pentru anul bugetar 2011, India dispune de o clasa medie in plina crestere, care a devenit tinta societatilor comerciale din intreaga lume, datorita setei de consum pe care o afiseaza.