Restrictiile la vot aplicate actionarilor Fondului Proprietatea au fost eliminate in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor care a avut loc miercuri, in care s-au aprobat o serie de modificari ale Actului Constitutiv. Drepturile de vot ale actionarilor care detineu mau mult de 1% din capitalul FP erau limitate si doar statul putea vota cu intregul pachet de actiuni.

Totodata, AGA a aprobat extinderea atributiilor administratorului FP de a hotari cu privire la 20% din active fara aprobarea actionarilor.

Astfel, Franklin Templeton poate "sa incheie orice contract/document care naste obligatii legale in sarcina Fondului Proprietatea (cumpararea, vanzarea, conversia sau oferirea drept gaj a activelor Fondului Proprietatea) a caror valoare nu depaseste, individual sau cumulat, pe durata unui exercitiu financiar, 20% din totalul activelor imobilizate, mai putin creantele, fara aprobarea adunarii extraordinare a actionarilor".

Reducerea capitalului social cu 240,3 milioane de lei, la 13,53 miliarde de lei nu a fost votata, din lipsa de cvorum. La Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor au fost prezenti 32,34% dintre actionari, iar conditia pentru ca acest punct sa fie supus la vot era nevoie de o prezenta de minim 50%. In data de 25 noiembrie se va convoca a doua AGEA pentru aprobarea reducerii capitalului social al Fondului.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist.