Tnuva se apropie de retragerea de pe piata din Romania
Tnuva Romania inregistreaza pierderi semnificative, aceasta urmand sa fie una din primele probleme ce va trebui rezolvata de noul presedinte al grupului Tnuva, Shlomo Rodev.
In luna martie, Tnuva a anuntat ca isi va inchide ferma pe care o detine in Romania, reprezentantii producatorului de lactate precizand ca aceasta decizie a fost luata din considerente financiare.
Romania a fost prima piata pe care Tnuva a folosit-o pentru extinderea operatiunilor sale internationale.
Tnuva a infiintat Tnuva Romania Dairies in 2005, impreuna cu o banca europeana de investitii si un partener privat, in urma unei investitii de 60 milioane de euro. Ideea era infiintarea unui sistem complet de la productia de lapte la distributie sub marcile Tnuva si Yoplait.
Tnuva intentiona sa ajunga in Romania la o cifra anuala de afaceri de 50 milioane de euro in primii trei ani, insa vanzarile raportate se ridica la 100 milioane shekeli pe an (20 milioane de euro).
In luna iulie 2008, Tnuva a cumparat participatia detinuta de cei doi parteneri la Tnuva Romania Dairies pentru 60,7 milioane shekeli (11,9 milioane euro) devenind singurul proprietar. In acelasi an, insa, criza economica globala a lovit Romania si operatiunile Tnuva care nu au putut concura cu produsele mai ieftine din import.
Publicatia Globes mentioneaza ca reprezentantii companiei nu au facut niciun comentariu referitor la aceste informatii.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Asa ne place noua romanilor, sa ne dam rotunzi ca le stim pe toate...
Cumpara un produs romanesc, ca sa dai de mancare unui muncitor roman!!
Produsele ieftine ajung sa aiba preturi mici pentru ca procesul de fabricatie are costuri mici, si pentru ca producatorul prefera sa diminueze profitul obtinut.
Napolact este unul dintre cele mai bune produse romanesti, si ma simt lezat sa vad ca scrii ca produsele acestea sunt nesanatoase.
Asa ca "produsele sunt ieftine deoarece costul de fabricatie este mic" sunt minciuni vandute de , probabil, un angajat la ..."lactate". Produsele sunt mai ieftine pentru ca sunt mai proaste, facute din materii prime de mai slaba calitate. Ai curaj sa le dai copiilor tai in fiecare zi "iaurtul" CASA BUNA ?
Laptele de vaca are grasime de 3.6% (Wikipedia). Deci nu stiu de unde scoti tu 20% grasime la laptele vacii taranului - Adica vrei sa spui tu, ca vaca taranului face direct smantana :))
Habar n-ai pe ce lume traiesti, dar postezi aici prostii.
2. In tehnologia produselor lactate sunteti "varza"
3. va place sa va dati cu parerea ca la fotbal si politica!
Nu pentru ca ar fi mai proaste decat celelalte (s-ar putea sa fie) ci pentru ca in USA au platit amenzi usturatoare de 30 milioane de euro pentru reclamele mincionase la Bifidus, iar in romania - tara bananiera - reclamele lor curg valuri pe toate posturile, fara a avea vreun fundament stiintific. This is bullshit!
Plus ca s-au si nesimtit si acum pe timp de criza au mai si scumpit activia, fac reclama agresiva in supermarketuri pana la nivelul ca au ajuns sa acapareze toate rafturile de sus.
Acum iau iaurt simplu Lactaprod facut in Giurgiu si lapte crud proaspat cumpar de la dozatorul din Kaufland.
Inca o chestie - pe care multi nu o stiu -
1. Toate iaurturile sunt omogenizate, adica moleculele de grasime sunt "sparte" pentru a nu se ridica deasupra si pentru a sta suspendate in iaurt - asta scade calitatea grasimilor
2. Toate lactatele sunt SI pasteurizate - adica sunt distruse toate bacteriile dar si enzimele. Laptele pasteurizat este "steril" si isi pierde toate calitatile benefice, il bei ca pe un suc care are zahar si grasimi in el - adica are calorii in plus care nu sunt foarte benefice.
Deci laptele pasteurizat si omogenizat NU! Cand lumea va fi educata si nu va mai cumpara prostiile astea - producatorii se vor adapta si isi vor schimba produsele. Si mai ales daca ANPC s-ar autosesiza si va amenda acesti profitori nesimtiti.
Dar nu in romania - tara bananiera. Hotnews - un articol documentat, pe tema laptelui pe cand?
Plus lapte praf în iaurt şi alte idioţenii.
Să fie sănătoşi.
Domnii israelieni trebuie sa invete ca nu se mai pot face afaceri cu bani putini, calitate slaba si pret de vanzare mare. S-au dus acele vremuri.
Pacat de oamenii care-si vor pierde locurile de munca.
Poti sa ai cifra de afaceri de 1 miliard de euro, dar daca ai cheltuieli tot de 1 miliard, obtii profit zero.
Daca ai cifra de afaceri de 1 milion euro si cheltuieli de 500.000 euro, ai profit 50% din cifra de afaceri.
Pe primul nu il poti cosmetiza: ala e, la ala platesti impozite.
Cu cifra de afaceri e altceva: cu cat e mai mare cu atat poti face mai multe inginerii financiare ca sa nu platesti taxe si impozite.
Deci, in loc de profit 500.000 euro la o ca de 1 mil oamenii destepti prefera profit 0 (sau negativ) dar cifre de afaceri cat mai mari.
Intotdeauna romanii vor prefera produse din Alba sau Vatra Dornei sau Faget (Timis) sau Braila, celor din import.
Si un sfat gratis celor de la Tnuva : in afara scaderii preturilor,cautati un nume mai usor de pronuntat in limba romana. Brand-ul TNUVA este greu de pronuntat si promovat.
Cu bine
Calitatea costa, dar romanii sunt prea saraci sa-si permita calitate!
cum va pricepeti voi la toate!!!
inteleg, de asemenea, ca astia sunt unii din marii investitori care se calca pe picioare pentru privilegiul de a-si baga banii in proiecte romanesti. parca ieri, cind se'nchidea nokia, aveam povesti de acest gen livrate pe toate canalele mediatice ale puterii. iata ca s-au scurs deja doua luni si investitorii vin, vin....
ar cam fi cazul ca le petit bok sa-si faca bagajele..
Napolact este brandul olandezilor de la Friesland Campina care mai au si Milli si Oke.
Dorna este al celor de la Lactalis (Franta)
Covalact este al Fondului american SigmaBleyzer din 2007 ...
Campina nu este denumirea localitatii din judetul Prahova (cum cred multi naivi) este doar o coincidenta de nume (brandul apartine aliantei Friesland Campina) ...
Deci despre ce vorbim aici?
SUBSIDIÁR, -Ă, subsidiari, -e, adj. Care se adaugă, ca element secundar, la argumentele pentru susținerea unui raționament, a unei teorii etc.; complementar, auxiliar, secundar. ◊ Loc. adv. În subsidiar = în al doilea rând, pe lângă aceasta, pe deasupra. [Pr.: -di-ar] – Din fr. subsidiare, lat. subsidiarius.
FILIÁLĂ, filiale, s. f. Instituție, întreprindere, asociație, organizație condusă și controlată de o unitate centrală. [Pr.: -li-a-] – Din fr. filiale.