Consiliul National pentru Competitivitate (CoNaCo), organism care reuneste 87 de membri din mediul academic, privat si public, va elabora "Strategia Nationala de Competitivitate a Romaniei 2020" pana la sfarsitul acestui an, se arata intr-un comunicat al Consiliului.

Membrii CoNaCo se vor reuni in data de 8 decembrie pentru a aborda teme ca cresterea competitivitatii in industrie si inovarea. In aceeasi zi, Consiliul va organiza un forum de dezbatere publica cu privire la rolul tehnologiei informatiei in cresterea competitivitatii nationale in cadrul Academiei de Studii Economice.

La ultima sedinta a Consiliul National pentru Competitivitate, care a avut loc in data de 25 noiembrie, membrii CoNaCo s-au reunit pentru a "construi declaratia de competitivitate a Romaniei 2020", la aceasta sedinta fiind prezenta si Herma Schmitz, trainer al Executive Coaching Group din SUA.

Consiliul National pentru Competitivitate este un organism de dezbatere specializata - think tank guvernamental - bazat pe un parteneriat public-privat-academic, infiintat cu scopul definirii interesului strategic al Romaniei pana in anul 2020. CoNaCo este condus de doi co-presedinti, Andreea Paul Vass din partea mediului public, si Irina Schrotter ca reprezentant al mediului privat.