AMR Corporation, compania care detine operatorul aerian American Airlines, a depus cerere de intrare sub protectia legii falimentului, potrivit CNN Money. Compania a anuntat ca a cerut protectie impotriva falimentului pentru a-si reduce costurile si datoriile, cu scopul de a ramane competitiva pe piata transportului aerian.

Transportatorul a mai aratat ca a depus cerere voluntara pentru a se reorganiza, acest lucru fiind in interesul companiei si a actionarilor sai.

In cererea depusa la un tribunal din Manhattan, compania cu sediul in Fort Worth, Texas, a precizat ca detine active de 24,7 miliarde de dolari si are datorii de 29,6 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Compania se afla in negocieri cu sindicatele inca din 2006, incercand sa creasca productivitatea angajatilor si sa reduca o parte din dezavantajul pe care il avea fata de ceilalti operatori in ceea ce priveste costul fortei de munca, estimat la 800 milioane de dolari.

AMR Corp. a anuntat ca American Airlines, American Eagle si celelalte subsidiare isi vor onora toate rezervarile si vor opera conform programului normal de zbor pe perioada acestui proces.

American Airlines a fost singura mare companie aeriana din SUA care nu a depus cerere de protectie impotriva falimentului dupa atacurile teroriste din 2001.