Guvernul a aprobat in sedinta de marti indicatorii tehnico-economici pentru Bursa de Peste din Tulcea, prima investitie de acest tip din Romania in sectorul piscicol. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 77 milioane lei, informeaza Guvernul. Bursa de Peste din Tulcea va concentra oferte de produse pescaresti provenite din zona Deltei Dunarii si a Marii Negre. Bursa va detine 14 puncte de colectare, unde asociatiile de pescari si pescarii profesionisti vor avea obligatia de a transporta pestele capturat.

Guvernul sustine ca prin bursa de peste, pretul se stabileste in mod transparent, ceea ce va contribui la reducerea pescuitului ilegal si la eliminarea verigii intermediare reprezentate de speculanti.

Infiintarea Bursei de Peste din Tulcea se numara printre obiectivele pe care Romania si le-a propus in Planul National Strategic pentru Pescuit 2007-2013, pentru dezvoltarea infrastructurii aferente desfasurarii activitatilor pescaresti la Marea Neagra si in Delta Dunarii.

Finantarea se va face din fonduri europene nerambursabile alocate prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013 si de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in limita sumelor prevazute anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii aprobate.