CFR SA a semnat vineri, 9 decembrie, 7 contracte in valoare totala de 216 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare, a anuntat compania. Cu acesti bani va fi realizate lucrari pe 35,4 kilometri pe tronsonul Vintu de Jos-Coslariu, vor fi reabilitate tuneluri de cale ferate in judetele Brasov si Timis si vor fi modernizate 5 gari (Braila, Piatra Neamt, Sf. Gheorghe, Vaslui, Pitesti). Vezi in text care sunt cele 7 contracte.

Infrastructura CFRFoto: Agerpres

Contractele incheiate de CFR

  • Executia lucrarilor de constructii si instalatii pe tronsonul Vintu de Jos- Coslariu- 35,4 km (sectiunea 3 Coslariu- Simeria de pe Coridorul IV), contract semnat cu firma IMPRESSA PIZZAROTTI&C.S.p.A. Valoarea contractului este de 176.183.053 EUR. Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana (85%), prin Fondul de Coeziune, si de Guvernul Romaniei (15 %), cu fonduri de la bugetul de stat. Perioada de executie: 2011-2014.
  • Reabilitare tuneluri de cale ferata aflate pe raza Centrelor de Reparatii, Exploatare si Intretinere Regionale Brasov si Timisoara, contract semnat cu consortiul de firme Swietelsky CF SRL- SOPMET SA -DAFORA SA. Valoarea totala a contractului este de 4,9 M EUR. Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%; Contractul prevede lucrari de reabilitare a 5 tuneluri de cale ferata aflate pe raza Centrelor de Reparatii, Exploatare si Intretinere Regionale Brasov (lotul I-3 tuneluri) si Timisoara (lotul II- 2 tuneluri)
  • Modernizarea statiei CF Braila, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC ARCADA COMPANY SA- LEONHARD WEISS RO SRL- SC ISAFT LITORAL SRL, lider fiind SC ARCADA COMPANY SA.. Valoarea totala a contractului este de 7.604.841 EUR. Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%.
  • Modernizarea statiei CF Piatra Neamt, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC CONFER GROUP SRL- SC WIEBE ROMANIA SRL- SC RADARIA SRL, lider fiind SC CONFER GROUP SRL. Valoarea totala a contractului este de 4.701.078 EUR. Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%.
  • Modernizarea statiei CF Sf. Gheorghe, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC CONFER GROUP SRL- SC WIEBE ROMANIA SRL- SC RADARIA SRL, lider fiind SC CONFER GROUP SRL. Valoarea totala a contractului este de 5.973.462 EUR. Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%.
  • Modernizarea statiei CF Vaslui, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC ARCADA COMPANY SA- LEONHARD WIESS RO SRL- SC ISAFT LITORAL SRL, lider fiind SC ARCADA COMPANY SA.. Valoarea totala a contractului este de 5.050.387 EUR. Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%.
  • Modernizarea statiei CF Pitesti, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC Unicon SA- Leonard Wiess RO SRL, lider fiind SC Unicon SA. Valoarea totala a contractului este de 11.315.933 EUR. Perioada de executie a lucrarilor este de 2 ani si 2 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%.