CFR: Contracte de 216 milioane de euro pentru modernizarea cailor ferate

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Vineri, 9 decembrie 2011, 17:05 Economie | Companii


Infrastructura CFR
Foto: Agerpres
CFR SA a semnat vineri, 9 decembrie, 7 contracte in valoare totala de 216 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare, a anuntat compania. Cu acesti bani va fi realizate lucrari pe 35,4 kilometri pe tronsonul Vintu de Jos-Coslariu, vor fi reabilitate tuneluri de cale ferate in judetele Brasov si Timis si vor fi modernizate 5 gari (Braila, Piatra Neamt, Sf. Gheorghe, Vaslui, Pitesti). Vezi in text care sunt cele 7 contracte.

Contractele incheiate de CFR

 • Executia lucrarilor de constructii si instalatii pe tronsonul Vintu de Jos- Coslariu- 35,4 km (sectiunea 3 Coslariu- Simeria de pe Coridorul IV), contract semnat cu firma IMPRESSA PIZZAROTTI&C.S.p.A. Valoarea contractului este de 176.183.053 EUR. Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana (85%), prin Fondul de Coeziune, si de Guvernul Romaniei (15 %), cu fonduri de la bugetul de stat. Perioada de executie: 2011-2014.
 • Reabilitare tuneluri de cale ferata aflate pe raza Centrelor de Reparatii, Exploatare si Intretinere Regionale Brasov si Timisoara, contract semnat cu consortiul de firme Swietelsky CF SRL- SOPMET SA -DAFORA SA. Valoarea totala a contractului este de 4,9 M EUR. Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%; Contractul prevede lucrari de reabilitare a 5 tuneluri de cale ferata aflate pe raza Centrelor de Reparatii, Exploatare si Intretinere Regionale Brasov (lotul I-3 tuneluri) si Timisoara (lotul II- 2 tuneluri)
 • Modernizarea statiei CF Braila, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC ARCADA COMPANY SA- LEONHARD WEISS RO SRL- SC ISAFT LITORAL SRL, lider fiind SC ARCADA COMPANY SA.. Valoarea totala a contractului este de 7.604.841 EUR. Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%.
 • Modernizarea statiei CF Piatra Neamt, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC CONFER GROUP SRL- SC WIEBE ROMANIA SRL- SC RADARIA SRL, lider fiind SC CONFER GROUP SRL. Valoarea totala a contractului este de 4.701.078 EUR. Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%.
 • Modernizarea statiei CF Sf. Gheorghe, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC CONFER GROUP SRL- SC WIEBE ROMANIA SRL- SC RADARIA SRL, lider fiind SC CONFER GROUP SRL. Valoarea totala a contractului este de 5.973.462 EUR. Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%.
 • Modernizarea statiei CF Vaslui, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC ARCADA COMPANY SA- LEONHARD WIESS RO SRL- SC ISAFT LITORAL SRL, lider fiind SC ARCADA COMPANY SA.. Valoarea totala a contractului este de 5.050.387 EUR. Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%.
 • Modernizarea statiei CF Pitesti, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme SC Unicon SA- Leonard Wiess RO SRL, lider fiind SC Unicon SA. Valoarea totala a contractului este de 11.315.933 EUR. Perioada de executie a lucrarilor este de 2 ani si 2 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69.25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30.75%.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1437 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Modernizare CFR (Vineri, 9 decembrie 2011, 17:19)

  luiza [anonim]

  http://infoinsider.ro/2011/08/05/evolutie-de-la-nas-la-stewardesa-crapeul-salveaza-cfr-ul/
  • 0 (0 voturi)    
   bine ca continua modernizarile (Vineri, 9 decembrie 2011, 20:50)

   razvan [anonim] i-a raspuns lui luiza

   Daca s-a modernizat calea ferata Bucuresti - Constanta si Bucuresti - Ploiesti - Brasov acum urmeaza altele.
   Cam incet se misca ei.
 • 0 (0 voturi)    
  Da, sigur! (Sâmbătă, 10 decembrie 2011, 14:30)

  Mitica [anonim]

  Judetul Timisoara nu s-a inventat inca! Doar pentru unii exista demult, nu? E mai greu cu geografia asta de balta!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by