Opt fosti directori ai Siemens AG, cea mai mare companie de inginerie din Europa, au fost acuzati in SUA pentru ca au conspirat pentru a mitui oficiali ai guvernului din Argentina pentru castigarea unui contract pentru producerea cartilor de identitate, potrivit Bloomberg. Supraveghetorul pietei de capital din SUA (SEC) a anuntat marti ca a inaintat o plangere unui tribunal federal din Manhattan in care arata ca mai multi directori ai Siemens ar fi dat mita 100 milioane de dolari in perioada 1996 si 2007 unor oficiali argentinieni pentru castigarea unui contract de un miliard de dolari.

Cei opt inculpati sunt Uriel Sharef (67 de ani) - fost membru al boardului Siemens, Herbert Steffen (74 de ani), Andres Truppel (57 de ani), Ulrich Bock (68 de ani), Eberhard Reichert (74 de ani), Stephan Signer (51 de ani), Carlos Sergi (78 de ani) si Miguel Czysch (79 de ani).

Capetele de acuzare impotriva celor opt includ incalcarea Legii privind practicile de coruptie in strainatate, conspiratie in vederea spalarii de bani si frauda.

Conform documentelor depuse, actiunile s-ar fi derulat pe parcursul a zece ani, iar cei opt ar fi platit peste 100 milioane de dolari mita unor oficiali, inclusiv ministri si sefi de stat, pentru a castiga contractul si pentru a-si acoperi urmele.