Aceste penalitati urmeaza sa fie calculate de consultantul S.C. Consitrans SRL, desemnat pentru supervizarea lucrarilor de constructie.
Termenul estimat de finalizare pentru tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti este trimestrul II 2012.
Companiile Spedition UMB, Pa&Co International si Euroconstruct Trading 98 s-au angajat in luna mai sa finalizeze toate lucrarile la tronsonul de autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti pana pe 15 decembrie 2011.
- Atribuirea contractului pentru segmentul Moara Vlasiei-Ploiesti a starnit, de-a lungul anilor, o serie de controverse, atat din cauza intarzierii lucrarilor, cat si din cauza unor plati ilegale. UMB si Tehnostrade sunt controlate de Dorinel Umbrarescu, Euroconstruct de Dan Besciu, iar PA&CO International de Costel Casuneanu, oamenii de afaceri supranumiti si "regii asfaltului".
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Asocierea SC Spedition UMB SRL - SC Pa&Co International SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL - SC Tehnostrade SRL au semnat pe 25 mai 2011 un act adiţional de soluţionare pe cale amiabilă a diferendului survenit ca urmare a Notificării de Reziliere transmise de Companie în ceea ce priveşte Contractul de proiectare şi execuţie a Autostrăzii Bucureşti-Braşov km 19+500 – km 62+000.
Prin actul adiţional menţionat Antreprenorul s-a angajat să finalizeze toate lucrările ce fac obiectul contractului semnat pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Moara Vlăsiei-Ploieşti până la data de 15 decembrie 2011. Asocierea, precum şi fiecare dintre membrii săi, au renunţat la a solicita costuri suplimentare care ar fi mărit cu 47% valoarea contractului.
Totodată, firmele menţionate au renunţat şi la dreptul de a solicita, ulterior semnării acestui act adiţional, la orice extensie de termen, costuri suplimentare, penalizări, daune, precum şi la orice altă pretenţie materială/financiară decurgând din Contract", se arata intr-un comunicat al CNADNR.
- Lucrarile sunt in mare intarziere avand, initial, ca termen de finalizare 2010. Tronsonul a fost realizat doar in proportie de 54%.
in germania inca exista multe sectiuni de autostrada finalizate de pe vremea lui hitler din anii 30
Bun, daca ei "stabilesc" ca mai au de facut lucrari in valoare de 100.000Eur dintr-un total de 100 mil (dau niste cifre aiuristice), asta inseamna 5000 Eur pe zi de intarziere. presupunand ca intarzie o jumate de an, asta inseamna 900 mii.... din 100 de mil, e praf in ochii prostilor....
nu teai gandit ca poate ochiul prostului ii atata de rosu de manie ca i se pare tot timpul ca vede praf?
Mai bine il lasau pe Umbrarescu sa faca tot si era gata demult, dar asa e cind nu le mai ajunge cascavalu....
Pe langa, faptul ca utilitatea unei autostrazi construite 1% vs. una construita 99% e tot "0", exista si un efect pervers pe care-l poti sesiza: iti face unul autostrada la 90%, il platesti/decontezi lucrarile (care inglobeaza profitul sau), caci altfel iti taxeaza el penalizari pt 90% din lucrari, si tu CNADNR te "infurii" si aplici clauze de penalitati pentru 10%, care in majoritatea cazurilor sunt doar o miiica retezare din profiturile deja incasate de la tine de constructor. IL DOARE IN PAISPE pe CONSTRUCTOR de alea 10% nefacute, dpdv al cash-flowului, pt ca daca are 90% facut si iti pune 0.05% zi penalitati, in 6luni si ceva si-a facut din penalitati cele 10%..
poate parea absurd, si pot fi contrazis prin alte argumente pertinente(de genul, nu ii va da nimeni lucrari din nou acelui constructor, etc; ); dar ceea ce vreau sa arat e ca aceste contracte nu sunt atat de drastice si nu permit in mod real o gestionare buna a banului public sau un management de risc al banului public.