Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Flanco Retail SA de catre Asesoft Web SRL, apreciind ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Autoritatea de concurenta mai arata ca aceasta preluare nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata.

"In urma analizei efectuate de Consiliul Concurentei, s-a constatat ca efectele operatiunii de concentrare economica asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate. Aceasta operatiune a fost analizata prin prisma prevederilor Legii concurentei si a Regulamentului privind concentrarile economice, constatandu-se ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal", se spune intr-un comunicat al Consiliului.

Flanco Retail este prezenta pe piata comercializarii cu amanuntul a produselor IT, comunicatii, electronice si electrocasnice pe teritoriul Romaniei.

Grupul achizitor este prezent pe piata comercializarii cu ridicata a produselor IT, comunicatii, electronice si electrocasnice din Romania prin intermediul Asesoft Web si Asesoft Distribution si pe piata comercializarii cu amanuntul a produselor IT, comunicatii, electronice si electrocasnice prin intermediul Dante International si Custom Net Solutions.