Lantul de patiserii Fornetti, prezent de zece ani pe piata din Romania, a depus in data de 9 decembrie o cerere de intrare in insolventa la Tribunalul Timisoara, se arata intr-un comunicat al companiei. Reprezentantii companiei arata ca au luat aceasta decizie deoarece investitia de 10 milioane de euro pentru automatizarea fabricii din Timisoara nu poate fi recuperata conform ritmului stabilit initial.

"Aceasta situatie nu a fost generata de operatiunile sau de procesele de lichiditate curente, ci se datoreaza faptului ca societatea, in urma investitiilor in tehnologia de productie, nu mai poate finanta in mod stabil operatiunile curente si in acelasi timp sa se conformeze conceptelor de credit stabilite initial", se mai arata in comunicat.

Compania mai arata ca a inaintat un plan de actiune catre institutiile financiare, dar pana in luna decembrie nu s-a concretizat o solutie cu privire la reesalonarea imprumuturilor.

"Prin urmare, proprietarii si managementul Fornetti Romania au decis ca, similar altor companii mari romanesti si internationale, pentru garantarea functionarii continue si sigure, sa ceara protectia juridica pentru o perioada de reorganizare juridica si financiara", se spune in document.

Totodata, proprietarii si managementul companiei spun ca Fornetti este "capabila sa continue platile catre furnizori si alti parteneri comerciali curenti".