Gigantul Yahoo! are in vedere reducerea participatiei sale de 40% la grupul chinezesc de e-commerce Alibaba la aproximativ 15%, au spus doua surse apropiate situatiei. Membrii consiliului director al Yahoo urmeaza sa se intalneasca vineri pentru a analiza tranzactia, au declarat sursele care au cerut sa ramana anonime deoarece discutiile sunt private, scrie Bloomberg.

Valoarea tranzactiei ar fi de aproximativ 14 dolari pentru o actiune Yahoo sau mai mult de 17 miliarde dolari in total, a spus una dintre surse. Yahoo ar vinde, de asemenea, toata participatia sa in cadrul Yahoo Japonia, a mai declarat aceasta persoana, mai scrie Blooomberg.

In urma cu doua luni, miliardarul chinez Jack Ma, presedintele companiei Alibaba a declarat ca ar fi foarte interesat de achizitia grupului american, care se confrunta cu stagnarea veniturilor si declinul cotei de piata.

Activele din Asia ale Yahoo, care includ o participatie de 35% in cadrul Yahoo Japan, reprezinta cel putin jumatate din valoarea de piata a Yahoo.