Transportatorii francezi sunt ingrijorati de deschiderea pietei interne pentru firmele din Romania si Bulgaria
De anul viitor, transportatorii romani si bulgari vor putea transporta marfurile de la o destinatie la alta in interiorul teritoriului francez, asa cum s-a intamplat in 2010 pentru alte intreprinderi europene.
Acestea vor fi autorizate, dupa un traseu international care are ca destinatie Franta, sa efectueze maximum trei operatiuni de transport, cu o intarziere maxima de sapte zile.
Pentru Federatia patronala de transport rutier (FNTR), "sosirea transportatorilor romani si bulgari pe piata franceza va genera noi tensiuni concurentiale din cauza costurilor sociale si fiscale foarte diferite", in general mult inferioare celor practicate in Franta.
Organizatia subliniaza, intr-un comunicat, ca "astazi, peste 40% din camioanele grele care circula pe teritoriul francez sunt straine".
Pentru a face fata acestei concurente, FNTR cere "restabilirea competitivitatii societatilor de transport rutier, in special prin reducerea deficitului de competitivitate cu vecinii directi precum Germania (...) si printr-o relaxare a costului muncii".
In Franta, toti timpii de activitate a soferilor sunt contabilizati si platiti, ceea ce nu este cazul in toate tarile europene, reaminteste FNTR, ceea ce reprezinta "un factor major de distorsiune a concurentei cu alte tari".

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
DE CE domnilor guvernanti sau mai bine zis papusilor de la guvern ???
Adica ei ne pot bloca pe noi dar noi nu ??
Peste tot in LUME fiecare tara isi protejeaza firmele autohtone.Nu vezi in Grecia decit produse made in Greece +2-3% produse de import , la fel in Italia, Franta, Germania ,Anglia ..Vezi ultimul scandal cu Parmalat / Danone cind Berlusconi ia spus lui Sarkozi sa-si vada de oile lui ca nu are ce cauta in Italia .
In schimb in RO e macel , noi nu putem sa vindem produse de ex alimentare in afara tarii .Simplu cine domina vinzarile dicteaza pe piata.
Sa-mi spui si mie in ce lant de magazine din UE vezi produse made in RO ? Eu nu le-am gasit nicaieri .
De multe ori statul ca si entitate mai are si organisme de control care pot apasa subtil pe butonul rosu .Alte tari o fac la vedere .Cui nu-i convine sa plece in tara lui .Sec.
Dar ai nostrii "papagali" din guvern tac .
Nu abunda in produse romanesti, dar ele exista.
Faptul ca noi nu suntem in stare sa ne producem propriii morcovi, cartofi, faina, malai, carne de porc si de vita, gaste, rate, pantofi, haine, ciocolati etc. e vina noastra, nu a masurilor protectioniste din alte state europene.
Deoarece ei stiu sa latre, iar statul ii asculta, ca nu prea are ce sa le faca.
eu ma refeream asa cum e scris si in articol la pretul de dumping pe care il folosesc romani pentru a face un serviciu.
lucrezi in tarnsporturi?
acelasi lucru cum am facut si cand am inceput sa plecam in spania la munca si sa au scazut aia salariile foarte mult din cauza romanilor.
noi ne furam singuri caciula n romania in legatura cu transporturile asa ca am alta parte nu am nici o speranta ca vom fi altfel
deci cum spuneam: liberte, egalite, fraternite
Poate invatam ceva din asta si cand facem legi ne gandim nu doar la ce se intampla intre granite, ci si la ce se intampla pe la altii din jur, chiar in domenii unde nu avem inca reguli UE. Ma gandesc aici in principal la fiscalitate...