Compania Boeing a obtinut un contract in valoare de 3,48 miliarde de dolari cu Pentagonul, prin care va participa la crearea unui sistem de aparare antiracheta intercontinental, a anuntat, vineri, grupul american Boeing citat de Mediafax.

Contractul, cu o durata de sapte ani, va permite companiei aeronautice sa isi pastreze pozitia de principal furnizor al sistemului american de aparare, pe care o detine inca de la lansarea proiectului in 2001. Grupul american va efectua teste, va concepe si va produce diferitele echipamente necesare in cadrul proiectului, se arata intr-un comunicat al Boeing.

Boeing s-a asociat cu concurentul sau, Northrop Grumman, in vederea obtinerii acestui contract, impotriva Lockheed. Northrop Grumman urmeaza sa supervizeze dispozitivele la sol, dar si alte aspecte ale proiectului.

De la lansarea sa, proiectul a cunoscut un succes limitat. In 2010, au fost ratate doua teste de interceptare. De asemenea, programul a generat unele depasiri bugetare, din cauza unor echipamente defectuoase. Drept consecinta, Pentagonul a fost nevoit sa solicite furnizorilor sai sa absoarba aceste costuri suplimentare.