Presedintele Departamentului pentru relatia cu patronatele si piata de capital din Partidul Social Democrat (PSD), senatorul Gheorghe Marcu, cere interventia statului pe piata carburantilor, prin limitarea profitului companiilor petroliere. El a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca statul are obligatia de a controla pretul in domeniul petrolului, in conditiile in care carburantii au un impact major asupra economiei.

Pe de alta parte, parlamentarul social-democrat si-a manifestat sustinerea fata de deciziile Consiliului Concurentei de a sanctiona companiile petroliere care s-au inteles pe tema scoaterii de pe piata a unui anumit produs, insa si-a manifestat temerea ca amenda de 200 de milioane de euro se va regasi in pretul de la pompa.

"Este justificata temerea ca daca amenda aceasta va fi platita, in cazul in care contestatiile nu vor fi acceptate in instanta, ea se va regasi in viitor tot in buzunarele noastre, prin noile majorari pe care le vor practica aceste companii. Ar fi regretabil ca toata aceasta actiune sa se intoarca impotriva consumatorului si gasesc de cuviinta sa se continue monitorizarea activitatii acestor companii, in vederea evitarii unor situatii clare de dezavantaj vanzator-cumparator", a afirmat Marcu.