Ministrul Economiei, Ion Ariton, a aprobat, miercuri, o cerere facute de Marcel Piteiu pentru suspendarea din functiile de director general si administrator al Romgaz pe perioada cercetarilor efectuate de DIICOT, informeaza Ministerul Economiei. Potrivit acestuia, in perioada urmatoare, gestionarea activitatii curente va fi asigurata de un director general interimar.

Mai multi directori din cadrul Ministerului Economiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si societatii Romgaz sunt anchetati pentru subminarea economiei nationale si pentru ca ar fi favorizat InterAgro prin preturi preferentiale la gaze. DIICOT a dispus inceperea urmaririi penale fata de un numar de 40 de persoane cu functii de conducere. DIICOT arata ca invinuitii au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane dolari patrimoniului Romgaz si bugetului consolidat al statului.

Marcel Adrian Piteiu, unul dintre cei anchetati, a fost numit in functia de director general al Romgaz pe 15 ianuarie 2009 printr-un ordin semnat de Adriean Videanu, ministru al Economiei la acea data. Marcel Piteiu a detinut si un mandat scurt de deputat din decembrie 2007 pana in noiembrie 2008. Potrivit declaratiei de interese, detine si functiile de vicepresedinte PDL Medias si al organizatiei judetene Sibiu. In 2005 a fost numit in functia de director adjunct al Romgaz. Presa a relatat ca unul din partenerii de afaceri ai lui Marcel Adrian Piteiu a incheiat contracte in valoare de zeci de milioane de euro cu Romgaz.

  • Vezi aici cine este Marcel Piteiu.