Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea a reziliat contractul de furnizare de energie electrica incheiat cu Electrica SA si a incheiat unul nou Electrica Furnizare, se arata intr-o nota remisa BVB. Prin noul contract, Electrica Furnizare va furniza energie electrica atat pentru platforma industriala de la Ramnicu Valcea cat si pentru Divizia Petrochimica Bradu.

Reprezentantii combinatului chimic arata ca pentru datoria fata de Electrica SA se va incheia un grafic de esalonare, agreat de cele doua parti, cu plata de dobanda pe perioada esalonarii la nivelul celei percepute de bancile comerciale.

Ei mai precizeaza ca "instalatiile tehnologice ale societatii au functionat si functioneaza in continuare in conditii de siguranta".

Ziarul Bursa a scris marti ca Oltchim a fost debransat de la reteaua nationala de energie electrica si functioneaza pe cota de avarie. Publicatia noteaza ca cifrele vehiculate drept datorii ale Oltchim catre Electrica sunt de circa 100 milioane de euro.

Ulterior, Oltchim a publicat un raport pe site-ul BVB, in care arata ca din data de 11 ianuarie functioneaza cu o parte din instalatii la capacitate redusa ca urmare a neincadrarii in graficul de esalonare incheiat cu furnizorul de energie electrica. In raport se mai spune ca Oltchim negociaza cu Electrica SA pentru normalizarea situatiei si reluarea livrarilor de energie electrica conform clauzelor contractuale.

Oltchim Ramnicu Valcea a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut pierderi de 179,7 milioane de lei, dupa ce in perioada similara din 2010 pierderile erau de 178,1 milioane de lei. Cifra de afaceri a companiei a crescut la 1,25 miliarde de lei, de la 909,1 milioane de lei in perioada ianuarie-septembrie 2010.

Oltchim se afla pe lista companiilor de stat care vor avea un manager privat.