Mark Mobius, presedintele executiv al Franklin Templeton, nu se asteapta ca ofertele pe care statul roman le va derula in acest an la Bursa sa fie afectate negativ de situatia economica actuala din Europa, care urmeaza sa se imbunatateasca, potrivit Mediafax.

"Nu vad sa fie o problema pentru ofertele din Romania, pentru ca liderii europeni vor gasi o solutie la problemele actuale. Cred ca situatia in Europa nu este asa de rea cum o prezinta media. UE este puternica si euro va fi mai puternic", a spus Mobius.

El a adaugat ca, la nivel global, fondurile disponibile pentru investitii au crescut, nu au scazut. "Nu cred ca este o criza de bani, ci de oportunitati", a adaugat seful Franklin Templeton.

In ceea ce priveste Fondul Proprietatea, Mark Mobius spune ca actiunile FP sunt "un chilipir", in conditiile in care cotatia bursiera este cu 60% sub activul net pe actiune.

Mobius a amintit ca administratorii FP au avut intalniri cu investitorii in peste 15 tari de la listarea FP si interesul acestora pentru fond este in crestere.

"Noua modalitate de vot (prin care o actiune confera un drept de vot, introdusa in ianuarie, n.r.) va face si mai interesant fondul pentru investitori. Acum fondul este in mana actionarilor", a mai spus Mobius.