Ministerul Economiei a semnat miercuri contractul cu Sindicatul de Intermediere constituit din Raiffeisen Capital& Investment, Wood&Company Financial Services si BT Securities pentru vanzarea pe bursa a unui pachet de 15% din actiunile Transgaz. Oferta acestui sindicat a fost singura depusa in cadrul procesului de selectare a intermediarului pentru derularea ofertei publice secundare de vanzare a pachetului de actiuni de la Transgaz. Pachetul de actiuni urmeaza sa fie vandut pana la finele lunii aprilie 2012.

In perioada imediat urmatoare vor fi demarate serviciile financiare si de consultanta necesare pregatirii, derularii si inchiderii Ofertei Publice Secundare de vanzare de actiuni la Transgaz.

Pachete de actiuni de la multe companii din portofoliul Ministerului Economiei vor fi listate pe bursa in cursul anului 2012. Pentru a evita un esec precum cel inregistrat la incercarea de vanzare a actiunilor Petrom, ar putea fi luate in calcul posibile discount-uri, a transmis pentru HotNews.ro Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). "Consultantii de tranzactie vor avea sarcina de a elabora rapoarte de evaluare si de a recomanda si justifica pretul la care se ofera actiunile in vederea incheierii unor tranzactii de succes, luand in calcul si posibile discount-uri", sustine OPSPI. In acest an vor fi vandute pe bursa actiuni de la OMV Petrom, Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica si Nuclearelectrica.