Ninsorile abundente si vantul puternic au lasat zeci de localitati fara curent in judetele Giurgiu si Ilfov. Potrivit Enel, la ora 12.00, erau afectate 6 localitati din judetul Ilfov si 60 de localitati din Giurgiu. In Bucuresti erau inregistrate 23 deranjamente colective. Problema este ca interventia echipelor Enel pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica este ingreunata de accesul dificil in zonele respective si de vizibilitatea redusa. Accesul este dificil din cauza drumurilor inzapezite si a coloanelor de masini blocate.

  • In judetul Ilfov au ramas nealimentate total 1 LEA (linii electrice aeriene) si 5 LEA partial, 57 de posturi de transformare, fiind afectate 6 localitati (zonele Mihailesti, Darasti, Popesti Leordeni, Domnesti, Chitila).
  • In judetul Giurgiu au ramas nealimentate total 8 linii LEA (linii electrice aeriene) si 9 LEA partial, cu 199 posturi de transformare, fiind afectate 60 localitati (zona de nord a judetului Giurgiu – Ghimpati, Ogrezeni, Bolintin)
  • In Bucuresti erau inregistrate 23 deranjamente colective (Valea Alba, Soseaua Berceni), 2 transformatoare afectate (Mihail Sebastian), peste 600 sesizari.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor se numara izolatori sparti, cordoane si conductoare rupte, tije retezate, copaci sau crengi cazute pe liniile electrice aeriene.

Sunt mobilizate in teren 82 echipe Enel Distributie Muntenia si ale contractorilor.

UPDATE 3 La ora 18:00, situatia se prezenta astfel:

  • In judetul Ilfov au ramas nealimentate total 1 LEA (linii electrice aeriene) si 2 LEA partial, 47 de posturi de transformare, fiind afectate 2 localitati (zona Pantelimon si Popesti Leordeni, Pipera-Tunari partial).
  • In judetul Giurgiu au ramas nealimentate total 6 linii LEA (linii electrice aeriene) si 7 LEA partial, cu 215 posturi de transformare, fiind afectate 40 localitati (zona de nord a judetului Giurgiu – Marsa, Goleasca, Bolintin Deal, Mihai Voda, Gradinari)
  • Iin Bucuresti erau inregistrate 13 deranjamente colective.

UPDATE2 Enel Romania a creat o sectiune dedicata pe site-ul www.enel.ro, de unde pot afla informatii actualizate la fiecare doua ore despre situatia alimentarii cu energie electrica in zonele afectate – Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Constanta, Calarasi, Tulcea, Ialomita.

Ninsorile abundente si vantul puternic au lasat zeci de localitati fara curent in judetele Giurgiu si Ilfov. Potrivit Enel, la ora 16.00, erau afectate 4 localitati din judetul Ilfov si 44 de localitati din Giurgiu. In Bucuresti erau inregistrate 19 deranjamente colective. Problema este ca interventia echipelor Enel pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica este ingreunata de accesul dificil in zonele respective si de vizibilitatea redusa. Accesul este dificil din cauza drumurilor inzapezite si a coloanelor de masini blocate.

  • In judetul Ilfov au ramas nealimentate total 1 LEA (linii electrice aeriene) si 5 LEA partial, 69 de posturi de transformare, fiind afectate 4 localitati (zonele Branesti partial, Varteju, Domnesti partial, Pipera-Tunari partial).
  • In judetul Giurgiu au ramas nealimentate total 6 linii LEA (linii electrice aeriene) si 8 LEA partial, cu 236 posturi de transformare, fiind afectate 44 localitati (zona de nord a judetului Giurgiu – Marsa, Goleasca, Ogrezeni, Bolintin Deal, Gradinari, Mihai Voda)
  • In Bucuresti erau inregistrate 19 deranjamente colective, peste 860 de sesizari.

UPDATE 1 La ora 14.00, erau afectate 8 localitati din judetul Ilfov si 56 de localitati din Giurgiu. In Bucuresti erau inregistrate 21 deranjamente colective. Problema este ca interventia echipelor Enel pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica este ingreunata de accesul dificil in zonele respective si de vizibilitatea redusa. Accesul este dificil din cauza drumurilor inzapezite si a coloanelor de masini blocate.

In judetul Ilfov au ramas nealimentate total 2 LEA (linii electrice aeriene) si 8 LEA partial, 126 de posturi de transformare, fiind afectate 8 localitati (zonele 1 Decembrie, Branesti, Afumati, Pantelimon, Varteju, Buciumeni, Domnesti, Chitila).

In judetul Giurgiu au ramas nealimentate total 8 linii LEA (linii electrice aeriene) si 9 LEA partial, cu 195 posturi de transformare, fiind afectate 56 localitati (zona de nord a judetului Giurgiu – Ghimpati, Ogrezeni, Bolintin)

In Bucuresti erau inregistrate 21 deranjamente colective, peste 700 sesizari.