Turistii blocati pe drumuri din cauza viscolului pot apela gratuit linia telverde pentru turism: 0800.86.82.82. Ministerului Dezvoltarii cere întregii industrii a turismului să acorde ajutor victimelor viscolului din ultimele ore. Potrivit Ministerului Dezvoltarii, hotelurile inscrise in Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc vor acorda mese şi băuturi calde gratuite, dar şi adăpost în situaţiile urgente şi o reducere de 50% din valoarea cazării pentru persoanele care au rămas blocate din cauza viscolului. Cheltuielile vor fi suportate de federatie.

In urma apelarii liniei telverde, operatorii ii vor indruma pe turistii blocati in trafic catre cea mai apropiată structură de primire turistică unde li se va acorda ajutor.

„Este o situaţie de urgenţă, avem turişti blocaţi pe drumuri de mai bine de 20 de ore la care echipele de intervenţie nu au putut ajunge deoarece continuă să viscolească. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu spijinul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, vor acorda ajutor acestor persoane aflate în nevoie, o masă caldă, băuturi calde gratuite şi un loc unde se pot încălzi. Oamenii trebuie să ştie că se pot adăposti în structurile de primire turistică membre ale FPTR. Apelăm la solidaritatea întregii industrii a turismului şi îi rugăm să ajute oamenii aflaţi în nevoie!“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezvoltarii, Bogdan Oprea.