Agentia europeana de securitate aeriana (AESA) va recomanda miercuri inspectarea tuturor aparatelor Airbus A380 care se afla in circulatie, respectiv 67 de avioane, din cauza fisurilor aparute la aripa anumitor aparate, anunta AFP.

In data de 20 ianuarie, AESA anuntase examinarea avioanelor cu cel mai mare numar de zboruri, respectiv circa treizeci de aparate.

"Tinand cont de rezultatele acestui examen, s-a decis extinderea la ansamblul flotei in circulatie. Ideea este sa asiguram ca nu exista probleme de securitate la acest aparat", a precizat un purtator de cuvant al agentiei.

Airbus nu a incetat sa afirme ca securitatea aparatelor sale nu este afectata iar companiile au apreciat ca nu sunt riscuri pentru securitatea pasagerilor.

Miercuri, compania australiana Qantas a imobilizat unul dintre avioanele sale Airbus 380 din cauza acestor microfisuri la aripa.

A380 este cel mai mare avion de linie din lume, capabil sa transporte peste 500 de pasageri si chiar peste 800, daca este configurat doar pentru clasa economic. El a intrat in serviciu in octombrie 2007, cu compania Singapore Airlines.