"Anca Boagiu va fi in echipa mea, dar nu ca si consilier, va fi in echipa mea pentru ca stie sa-mi dea sfaturi foarte bune", a declarat Alexandru Nazare, candidat pentru functia de ministru al transporturilor, dupa audierile din comisiile permanente ale Parlamentului. "Doamna Boagiu mi-a dat niste sfaturi foarte importante in viata (...) Este ministrul care m-a format", a mai spus Nazare. Acesta a precizat ca pentru 2012 estimeaza ca vor fi finalizati 200 de kilometri de autostrada. Cu ocazia audierilor, Nazare a transmis constructorilor ca vor fi penalizati daca nu isi fac treaba.

"Am un mesaj pentru constructori. Daca intarzie lucrarile, vor fi penalizati. Daca vor gresi, vor fi penalizati", a afirmat Nazare.

Alexandru Nazare a primit aviz favorabil in unanimitate din partea comisiilor din Parlament.

Alexandru Nazare (32 de ani) a intrat in administratia publica in calitate de consilier al Ancai Boagiu, in 2005, fiind mana sa dreapta. Mai apoi, tanarul politician astazi in varsta de 32 de ani, a fost europarlamentar si secretar de stat succesiv in Ministerul Finantelor si, in ultima vreme, in Ministerul Transporturilor.

Nazare a fost, timp de doi ani, mana dreapta a Ancai Boagiu in Ministerul Integrarii Europene, interfata ei in relatia cu presa, omul care a insotit-o permanent in turneul de lobby al ministrei in care incerca sa convinga capitalele statelor membre sa ratifice Tratatul de Aderare a Romaniei la UE.

Potrivit prezentarii pe care si-o face pe propriul blog, Alexandru Nazare a inceput, in perioada 2005-2007 sa activeze si ca membru PD al Organizatiei Sectorului 2 din Bucuresti, fapt ce i-a adus o pozitie pe lista PD pentru alegerile europarlamentare din 2007. Numai ca pozitia sa pe lista, locul 20, nu i-a adus si mandatul de parlamentar european. Cel putin nu in acel moment, insa a devenit membru al Parlamentului European ceva mai tarziu (decembrie 2009-iunie 2010), atunci cand eurodeputati ai PDL au renuntat la mandatul din PE pentru a ocupa pozitii in adminstratia din Romania. Pana in acel moment insa, Nazare ocupase pozitia de consilier al delegatiei PDL din PE.