Mic.ro Retail, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu si care detine magazinele Mic.ro, a intrat in insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, cererea companiei de deschidere a procedurii, RVA Insolvency fiind desemnat lichidator judiciar, scrie Mediafax. Cererea a fost inregistrata marti, iar joi instanta Tribunalului Bucuresti a luat in discutie cererea companiei Mic.ro Retail de intrare in insolventa, creditorii formuland cerere de interventie in proces.

Reprezentantul companiei Mic.ro Retail a cerut ca lichidatorul judiciar sa fie numit RVA Insolvency, iar creditorii au cerut ca lichitatorul sa fie numit de ei, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Instanta a admis cererea Mic.ro si a desemnat ca lichidator judiciar firma RVA Insolvency.

Reprezentantul companiei Mic.ro Retail a spus in fata instantei ca lantul de magazine duce lipsa de lichiditati, in acest moment neputandu-si plati datoriile fata de creditori, au declarat surse judiciare.

Potrivit acelorasi surse, acesta a spus ca datoriile Mic.ro Retail se ridica la 698 de milioane de lei catre creditori.

Printre firmele care au cerut in acest an insolventa Mic.ro se numara compania de taximetre Meridian, Touring Europabus - apartinand lui Dragos Anastasiu, Vel Pitar si grupul Tiriac Auto.

Datoriile neplatite de mai multe luni, pe care lantul Mic.ro le-a acumulat catre o serie de furnizori, i-au facut pe multi dintre acestia sa stopeze in ultimele luni livrarile de marfuri. Din acest motiv, rafturile magazinelor sunt pe jumatate goale. In plus, unii furnizori au inceput sa se organizeze in asociatii, pentru a avea mai multe sanse sa recupereze banii.

Surse din piata de retail sustin si ca Mic.ro are chirii neplatite de mai multe luni in cazul multor magazine.

Patriciu detinea in luna septembrie, prin intermediul Mercadia Holland, 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe si 110 mobile, si 58 de unitati Macro si miniMax.