​Transelectrica vrea sa cheltuiaca 57,6 milioane de lei, fara TVA, pentru livrarea si montarea unui sistem integrat de securitate (etapa IV) in 13 statii electrice, potrivit unui anunt de participare publicat recent pe SEAP. In cazul acestui contract, una dintre conditiile de participare este o medie a cifrei de afaceri globale pentru ultimii 3 ani de minim 85 milioane de lei. In plus, nu este acceptata impartirea pe loturi, motiv pentru care a fost depusa deja o contestatie.

Cele 13 statii sunt Bucuresti Sud, Fundeni, Domnesti, Constanta Nord, Dumbrava, Gutinas, Iernut, Otelarie Hunedoara, Paroseni, Rosiori, Oradea Sud, Tantareni, Slatina.

Durata contractului este de 36 de luni de la data atribuirii. Termenul limita pentru primirea ofertelor este 3 aprilie 2012.

Alte conditii de participare pentru firme

  • Cuantumul Garantiei de participare este de 800 mii lei (pentru firme din Romania) sau 185 mii euro (pentru firme din afara Romaniei).
  • Se va prezenta unul / mai multe contracte similare prin care se confirma livrarea, testarea si montarea de sisteme de alarma antiefractie a caror valoare insumata sa fie de 50.000.000 lei.
  • Recomandari pentru unul / mai multe contracte similare prin care se confirma livrarea, testarea si montarea de sisteme de alarma antiefractie a caror valoare insumata sa fie de 50.000.000 lei.
  • In cadrul persoanelor responsabile pentru indeplinirea contractului trebuie sa faca parte urmatorii specialisti, fiecare proband individual o experienta de minim 5 ani in domeniile solicitate pentru sisteme integrate de securitate: 5 proiectanti, 3 project manageri, 5 ingineri sistem, 5 specialisti punere in functiune, 3 specialisti testare evaluare, 1 specialist instruire, 3 specialisti mentenanta si service.

In cazul celorlalte etape de achizitii a unor sisteme de securitate (etape desfasurate in perioada 2008-2011), contractele au fost atribuite unui singur consortiu sau membrilor din acest consortiu: UTI Systems, Polystart Impex SRL si Helenik SRL, liderul fiind UTI Systems, parte a grupului de firme UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu.