Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, considera ca premierul Mihai-Razvan Ungureanu are dreptate cand critica alocarile de fonduri pentru constructia de bazine de inot. "Are perfecta dreptate premierul cand spune ca atunci cand suntem in recesiune am construit destule sali de sport, iar acum trebuie sa avem alte prioritati", a spus Borbely. Pe de alta parte, acesta sustine ca in perioada de crestere economica a fost o masura buna. "Sustin cu tarie, in acea perioada de crestere economica eu cred ca a fost o decizie benefica sa construim circa 850 de sali de sport", a spus ministrul. "Este altceva acum", a precizat Borbely facand referire la actuala perioada de criza economica.

Borbely a afirmat ca in perioada in care el era ministru al Lucrarilor Publice constructia de sali de sport era benefica. "Primul proiect nu a fost cel mai nimerit, primele 400 care nu au corespuns acelor standarde ca sa tii in aceste sali de sport competitii oficiale. Dupa ce am revenit la minister in 2005, am refacut proiectul si in perioada cand am fost la minister am reusit sa pornim peste 400 de sali de sport, care inseamna nu numai faptul ca de dimineata pana seara sunt utilizate pentru sanatatea tinerilor si pentru sportul din Romania. Eu zic ca a fost unul dintre cele mai importante programe pentru sanatatea cetatenilor din Romania", a spus Borbely.

In actualele conditii, insa, "trebuie sa tragem frana", a mai afirmat Borbely.

"E altceva acum, deci are perfecta dreptate premierul cand spune ca atunci cand suntem in recesiune am construit destule sali de sport, iar acum trebuie sa avem alte prioritati. Deci, din punctul acesta de vedere, cu piscinele, de acest program are nevoie Romania, dar in momentul de fata trebuie sa tragem frana de mana si sa vedem care sunt prioritatile cele mai urgente. Era benefic sa avem 2-3 bazine de inot competitive, pentru ca avem o traditie la inot si la polo, nu neaparat 30-40", a precizat ministrul Mediului.

Borbely a mai precizat ca Ministerul Mediului nu va mai aloca in anul 2012 fonduri pentru amenajarea de parcuri. "Dar sunt in momentul de fata peste 200 de investitii in derulare, deci avem alocati bani pentru plata acestora, dar nu vom avea o noua sesiune", a spus ministrul.

Prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu a cerut ministrilor sa taie din cheltuielile pregatite pentru deplasari externe, unele actiuni de promovare in strainatate si proiecte precum constructia de sali de sport, dupa ce, luni seara, seful Guvernului a precizat ca fondurile rezervate diferitelor proiecte, precum constructia de piscine, vor fi reorientate, aratand ca el nu are o mare "apetenta" pentru piscine sapate in diferite localitati, pentru ca Romania nu este "o tara de inotatori".