Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare, a avertizat, joi, TAROM ca trebuie sa renegocieze contractul de handling (servicii de asistenta a aeronavelor in timpul stationarii pe aeroporturi) cu firma Globe Ground Romania S.R.L. in maxim 2 saptamani, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Compania GlobeGround face parte din Servisair, una dintre cele trei divizii ale grupului francez de afaceri Derichebourg Group.

"Vanzarea unui pachet de actiuni de 20% din TAROM pana la sfarsitul lunii iunie presupune si luarea tuturor deciziilor necesare astfel incat aceasta companie sa devina mai atractiva pe piata. Analiza de diagnostic a TAROM impune renegocierea contractului de handling ca masura de reducere a cheltuielilor si implicit a pierderilor. Aveti la dispozitie 2 saptamani pentru a semna noul contract. Masura este cuprinsa si in planul de eficientizare a companiei si nu mai avem timp de pierdut", le-a spun ministrul Transporturilor si Infrastructurii oficialilor TAROM.

Potrvit comunicatului ministerului, Alexandru Nazare s-a intalnit joi cu responsabili din MTI in domeniul aviatiei si a discutat, printre altele, despre viabilizarea companiei nationale de transport aerian conform programului convenit cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Calendarul de privatizare convenit cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala stipuleaza ca pana la sfarsitul lunii mai 2012 sa fie publicat prospectul de privatizare pentru vanzarea pachetului de 20% prin oferta publica initiala (IPO), urmand ca finalizarea privatizarii pachetului de actiuni sa aiba loc pana la sfarsitul lui iunie. Actualul contract de handling incheiat intre TAROM si Globe Ground Romania S.R.L. dateaza din anul 2002.