Coca-Cola si Pepsi isi vor schimba reteta, pentru a evita afisarea unui avertisment de cancer pe ambalaje
Noua formula pentru colorantul folosit de cele doua marci va contine un nivel mai redus de 4-metilmidazol - un produs chimic introdus in California pe lista agentilor cancerigeni si care confera bauturilor carbogazoase culoare specifica.
"Consideram ca nu exista niciun risc pentru sanatatea publica care sa justifice o astfel de schimbare, dar am cerut furnizorilor de caramel sa faca acest pas pentru ca produsele noastre sa nu devina subiectul unor avertismente stiintifice nefondate", a declarat un oficial al Coca-Cola, Diana Garza-Ciarlante, pentru Associated Press.
Acest produs chimic a fost legat de aparitia cancerului la soareci si la sobolani, potrivit unui studiu stiintific, dar nu exista nicio dovada ca ar reprezenta un risc pentru sanatatea oamenilor, precizeaza American Beverage Association.
Administratia americana pentru alimente si medicamente a explicat ca o persoana ar trebui sa bea intr-o zi 1.000 de cutii de Coca Cola sau de Pepsi pentru a primi aceeasi doza de produs chimic care a fost administrata animalelor testate in laborator.
UPDATE: Pozitia oficiala a companiei Coca Cola, remisa HotNews.ro:
"Am cerut furnizorilor nostri de caramel sa modifice procesele lor de productie pentru a reduce cantitatea de 4-MEI din caramel
In ultimele cateva zile, au intrat in atentia presei din intreaga lume interpretari eronate despre caramel si bauturile racoritoare produse de Compania Coca-Cola. Dorim sa clarificam acest subiect.
Colorantul de caramel utilizat pentru producerea tuturor produselor noastre este si va fi intotdeauna sigur. Compania Coca-Cola NU isi schimba faimoasa reteta pentru producerea bauturii racoritoare Coca-Cola. De-a lungul anilor, am imbunatatit procesele de productie, dar nu am modificat niciodata formula noastra secreta.
Am cerut furnizorilor nostri de caramel sa modifice procesele lor de productie pentru a reduce cantitatea de 4-MEI din caramel, dar aceste schimbari nu vor afecta reteta, gustul deosebit si nici calitatea exceptionala pe care produsele noastre o ofera consumatorilor. Aceste schimbari nu vor afecta culoarea sau gustul Coca-Cola.
Angajamentul nostru de a furniza produse de cea mai inalta calitate si la cele mai inalte standarde de siguranta alimentara ramane principala noastra prioritate. Vom continua sa ne bazam pe cercetari stiintifice reale si nepartinitoare, pentru a ne asigura ca produsele noastre sunt sigure."

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Inainte de a-ti expune o opimie e bine sa te informezi despre subiect:
http://ntp.niehs.nih.gov/ntp/htdocs/ST_rpts/tox067.pdf
Bai, ce-mi plac mie astia siguri de ei....
http://www.adevarul.ro/actualitate/social/sucuri-studiu-E-uri_0_542346146.html
Nu ca coca-cola si pepsi ar fi bauturi bio, dar nici asa cu spui tu.
http://www.adevarul.ro/actualitate/social/sucuri-studiu-E-uri_0_542346146.html
Nu ca coca-cola si pepsi ar fi bauturi bio, dar nici asa cu spui tu.
Nu mai vorbesc de faptul ca majoritatea o "inmultesc" cu apa si zahar.
Pepsi va folosi potentatori de aroma, de fapt pentru gustul dulce, produs din celule provenite de la fetusii umani avortati si a obtinut avizele comisiilor americane.
Stirea este veche de un an.
Cautati pe google pepsi si fetusi.
si totul o mare aiureala.
Din fericire pentru romani ( si invers pentru ei)
Romania nu a mers cu consumul pe trendul
preliminat .
In Ungaria , aceste produse sunt puse pe o lista de taxare a produselor cu potential daunator, la fel cu Mc Donald , cu consecinte asupra consumului
Morala : oricum ai da-o, ambele bauturi tot nocive raman....
EU vreau varianta clasica! si incep sa fac provizii..:)