VIDEO Traian Basescu: Am rupt orice legatura cu Petrom, ca protest pentru excesul de profit intr-un an de criza
Traian Basescu a fost intrebat de reporterii Pro Tv daca a venit cu masina personala la Palatul Cotroceni, unde a fost realizata emisiunea, si daca isi deconteaza benzina.
"Am venit cu Loganul (la Palatul Cotroceni, unde are loc emisiunea), eu pun benzina. Si la Logan si la Duster, pentru ca am si un Duster, eu pun benzina", a raspuns presedintele Basescu, adaugand: "Eu sunt cel care a rupt orice legatura cu Petrom ca semn de protest pentru excesul de profit pe care l-a avut intr-un an de criza".
El a afirmat ca a anulat o intalnire pe care trebuia sa o aiba "cu cei de la Petrom, pentru ca nu imi place politica lor, este incorecta".
"Sigur, nu poti cere unei firme sa fie 100% morala, dar nici nu poti sa-mi arunci in fata in fiecare zi ca pretul mondial al petrolului este de 120 de dolari barilul cand tu il extragi cu 16 dolari din Romania", a acuzat Traian Basescu.
Seful statului a precizat ca discutat in mai multe randuri cu conducerea companiei, "inclusiv cu presedintele austriac", si raspunsul a fost "sa vedem, sa discutam.
"Contractul e scris de asemenea natura incat nu se poate face nimic", a adaugat Traian Basescu.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
1. "Consiliul Concurentei a sanctionat grupul Petrom cu o amenda totala de 503,8 milioane de lei pentru ca s-a inteles cu alte companii petroliere pentru a scoate de pe piata un sortiment de bezina. Chiritoiu a anuntat ca Petrom a luat cea mai mare amenda pentru ca a avut circumstante agravante".
2. "Statul roman este dator companiei OMV Petrom cu circa 2,46 miliarde de lei (aprox.600 de milioane de euro). De altfel, chiar in raportul financiar pe 2010, se arata ca aceasta este suma totala estimata pe care Petrom o revendica de la stat pentru unele cheltuieli de mediu".
3. Evolutia profitului net al Petrom in perioada 2004 - 2009
- In anul 2004 Petrom a avut pierderi de 240 milioane de euro.
- In anul 2004 statul a obtinut la privatizarea Petrom 670 milioane de euro pentru 33% din actiuni. Petrom a realizat ulterior o majorare de capital in valoare de 830 milioane de euro, care i-a permis sa-si majoreze participatia la 51%.
- In anul 2005 profitul Petrom a fost de 391 milioane de euro.
- In anul 2006 profitul Petrom a fost de 648 milioane de euro.
- In anul 2007 profitul Petrom a fost de 533 milioane de euro.
- In anul 2008 profitul Petrom a fost de 278 milioane de euro.
- In anul 2009 profitul Petrom a fost de 326 milioane de euro.
http://www.zf.ro/infografice/evolutia-profitului-net-al-petrom-in-perioada-2004-2009-5718024
Ce investitii formidabile a facut Petrom in anul 2004 astfel incat in 2005 a ajuns la un asemenea profit?
Rezervele mondiale de hidrocarburi sunt pe terminate (pe termen mediu) si in cazul unor crize energetice catastrofale ne vom trezi ca nemtii vor plati mai mult decat romanii pe energia romaneasca (care va fi exportata) iar noi vom ramane cu locuintele neincalzite iarna.
De fapt, este o minciuna ca petrom s-a imbogatit pentru ca a exploatat in exces rezervele de petrol; exploatarile s-au facut in functie de necesarul de carburanti de pe piete...
Ultima capusa a PETROM a fost sindicatul lui Luca...
Orice privatizare facuta cu un investitor puternic de pe piata, va creste incasarile la bugetul tarii!
In plus de asta, conteaza intelegerea obiectivelor pe care si le-a propus Petrom. Din momentul cand a devenit actionar majoritar OMV-ul i-a pus la munca pe lenesii care pana atunci erau sa bage in faliment Petromul, care furau in canistre si in cisterne. Normal ca muncind, au reusit sa scoata din mizerie din 2004 pana in 2005 si chiar sa faca bani.
In plus statul roman percepe accize pe toata productia OMV Petrom, si pe partea lui OMV si pe partea statului roman.
In concluzie - primul jefuitor al tarii este chiar statul condus de dl. Basescu.
In fapt este vorba de inca o afirmatie stil Traian Basescu - cu care incearca sa abata atentie de la necesitatea reformarii parlamentului - de acum incolo, prin orice mijloace !
Dl. Basescu este atat de plin de el - "presedintii nu abdica" incat a ajuns ridicol. Pozitia de presedinte este una vremelnica, fiind incredintata prin vot popular unor oameni, unii mai buni, altii mai rai. Din pacate in Romania - am avut se pare fie ghinion, fie prea multa prostie, deoarece functia de presedinte a fost incredintata unor oameni rai - Iliescu, Constantinescu, Basescu.
Well ... celui mai rau dintre toti, functia de presedinte nu i-a fost incredintata, caci si-a creat-o si a luat-o singur - Ceausescu.
In fapt dl. Basescu nu este multumit cu suma primita de la OMV Petrom pentru sine si pentru partid, de aici afirmatiile ridicole si pline de "basetza".
"Patria si Dreptul Meu!"
.
voi basitii de serviciu, voi sariti imediat in aer.
nea metica vorbea de cardasia asta, din care profita din plin statul roman.
cardasie, sau vanzare, cum o numiti voi, a resurselor patriei natale si mioritice.
de care, of course, nu base este de vina. ci bonbonel spagarul, ilici, tariceanu si tzaranistii.
numai ca, fara omv, petrolul romanesc ajungea la rusi, via conu dinu.
cu omv, tot mai are o gramada de profit.
basca c'au venit austriecii cu bani, tehnologie si organizare.
propagandistii pedelei sunt mai slabi ca ai opozitiei.
se vede si pe canaliile de teve.
un' apare un pedelisto, apar si lozinci.
si cultul personalitatii, cu citate masive din base, adevarate incantatii.
si base e mai slab in argumente. si nici in vrajeala nu mai este ce'a fost.
de fapt n'a fost el, ci efectul flacarii violete :)
sa para ca tzine cu boboru.
si poate ca nea mitica a prns'o bine, n'au dat uiumul la morara.
hai bre, mai raritzi, ce naiba !
"la dealul spirii tantalailor, ca nu e de voi !"
poate stii ca acolo e scoala militara...
nu ma mira ca nu pricepi orice scriere.
s'traitzi !
bine.
ii merge afacereea cu palariile, de cand dumbovitzenii vor sa fie domni.
mai nasol de voi, postacii pedelisti, ca o sa sprijiniti opozitia.
postacii uzelei vor fi in avantaj, la serviciu.
practic, nu se schimba nimic, numai o inversare de misiuni de lupta.
base: "patria e dreptul meu !"
pai, ce'ar fi prost ?!
bataia era din nou, la oful lui cel mare.
se crede mai presus ca regele.
basel- supremul, carmaciul, conducatorul neamului.
s'a urcat scroafa'n copac si i se vad toate..
nu mai sesizeaza nimcnicia si vremelnicia.
base ar zice:
"patria e dreptul meu !"
statul roman a mai vandut din restul de 49, iar acum vor sa mai vanda din ce le'a mai ramas.
ca, ne preseaza astia ai lui geffrey franx.:-)
pai cum sa controleze petromul ?!
Asa ca Petrom e doar una din 'afacerile' PSD pe spinarea Romaniei.
Acum, nu ca Nastase n-ar avea nici o treaba cu asta, dar ...sa nu mai zica Baselu' ca el e curat ca lacrima in aceasta problema.
Nu s-a votat acolo?
Am inteles.....base era in greva parlamentara...
Nu s-a votat acolo?
Am inteles.....base era in greva parlamentara...
statul roman e actionarul principal.
si tot el incaseaza redevente, accize si alte taxe la pompa, proportionale cu pretzul.
asa ca mai usor cu lacrimile lui basel.
el s'a suparat pe pompa petrom, nu pe omv.:-)
singura solutie, este ca statul roman sa reia prin nationalizare, 51% din part. omv, in felul acesta statul roman devine un jucator pe piata de prod, petroliere.
guvernul romaniei , daca vrea, poate sa faca aceasta manevra.
intreruperea relatiei nu este o solutie.
Alte state au legiferat supraimpozitarea profitului excesiv, ajungand la rate de 50% ! Dl. Basescu a impus pastrarea impozitarii profitului la 16%.
Prostiile cu ruptul relatiilor este praf in ochi si nesimtire crasa!
In criza din 1929-1933, administratia americana a crescut impozitarea profitului excesiv la 79% mai intai, iar apoi chiar la 94%. Basescu rupe relatiile si refuza biletul la balul Petrom. Ce mai reactie!
Ceilalti jucatori de pe piata importa petrolul pe care-l proceseaza, sau importa direct produsele rafinate, asa incat profiturile lor sunt mult mai "pamantesti". Verifica cifrele si-o sa constati ca Petrom a obtinut constant marje nete de peste 10%, culminand cu acest aproape 20% sau cata fost anul trecut, pe cand ailalti sunt la cateva procente.
Asa ca, daca statul ar impozita acele windfall profits, profituri excesive cum le zice Base (desi recunosc ca nu e un termen prea fericit), asa cum fac multe alte state, asta i-ar afecta doar pe Petrom.
Daca ar aplica acelasi lucru si la Rosia Montana (ca nu e meritul RMGC ca pretul aurului e unde e), sa vezi ce-ar mai scadea entuziasmul postacesc si-acolo...
Trădători de neam şi ţară!
Începând din luna septembrie, OMV deţine un pachet de acţiuni de 20,2% în cadrul societăţii petroliere MOL din Ungaria
sursa: omv punct ro.
Si e vorba de MOL Ungaria, nu MOL Romania.
Daca investeste dividendele, logic, inseamna ca o parte din "investitii" (aferente dividendelor cuvenite) sunt ale... Statului roman! Asa ca Statul poate sa faca ce vrea el cu partea aia de "investitie": sa ia profitul de pe urma ei, sa o vanda... samd...!
Iar dividendele frumoase sunt obtinute din portofelul tau si-al tuturor celorlalti consumatori -- inclusiv economici. Daca esti atat de grijuliu cu bugetul statului (care oricum n-are nimic a aface cu sifurile, nu stiu de unde-ai scos-o pe asta), poti oricand dona benevol (nu, nu e oximoron) in contul ala de criza, cu care se laudau mai an autoritatile.
Aur: 1,5 gr/tona de minereu concentratie medie
Argint: 7-11 gr/tona de minereu
Germaniu: 20 gr/
Vanadiu: 2500 gr/tona (!!)
Titan: 1000 gr/tona
Nichel: 30 gr/tona
Crom: 50 gr/tona,
Cobalt: 30 gr/tona
Galiu: 300 gr/tona
Arsenic: 5000 (cinci mii) gr/
Bismut: 20 gr/tona,
Feldspat potasic,
Plecând de la estimarea de 200 milioane de tone a minereului de acolo se poate face evaluare a metalelor din zăcământ :
AUR (1,5g/tona minereu)......10.5 miliarde USD
ARGINT (10g/tona).............. 1,3 mld. USD
GALIU (300g/tona)..................13 mld. USD
GERMANIU (20g/tona)...........5,2 mld.USD
CROM (50g/tona)....................6,5 mld. USD
VANADIU (2500g/tona)...........10 mld. USD
Co, Ti, Ni, Bi, As Wolfram şi feldspat potasic............minimum.. 5 mld. USD TOTAL...........................................51,5 mld. USD
Nu era mai bine, ca sa faca profit mai mic, chiar daca si statul incasa mai putin, iar benzina sa fie la jumatate de pret?
Atunci toata economia mergea mai bine, preturile si transportul erau mai mici, deci puterea de cumparare si nivelul de viata mai ridica.
Guvernul poate impune "temporar" o taxa in functie de CIFRA DE AFACERI pentru toti producatorii de benzina, gaz si motorina, prin care se poate acoperi diferenta intre pretul cu care se extrag petrolul si gazele si cotatiile internationale la care firmele inteleg sa il vanda.
Consider ca este suficient numai sa faceti publica intentia CAT MAI CURAND si problema se va rezolva de la sine.
Un pret de peste 3 RON/l de benzina si 2.5 RON/l motorina este nejustificat de mare in Romania dupa cum bine stiti....
Stie cineva? Multumesc!
urlii doar ca sa faci golagie...
voteaza tu cu USL... ca sa mai vina o data la guvernare cei care au facut contractul privatizarii PETROM.
contractul poarta semnatura lui constantin nedelcu marioneta de atunci a social democratilor. Voteaza tu USL ca sa pice base...ca asta e important, nu pretul benzinei...
http://www.minind.ro/opspi/rom/div/contract/petrom.htm
Pai este presedinte jucator sau nu?!
Acu' ca sa fim rautaciosi pana la capat nu era nevasta lui mru pe la omw-petrom?!
Cum se face ca acolo unde sunt bani si interese de tot felul presedintele nu poate face nimic, cum se face ca un presedinte poate sa isi arunce poporul in saracie dar in fata "baietilor destepti" este neputincios.
Orice ce face basescu este ridicol, cine naiba il mai crede?!!
De la acelasi petrom vroia boc sa vanda toate actiunile statului, oare de ce copiaza pdl tot ce a facut psd daca este atat de rau ce a facut psd?!! Pentru bani, nu?
Mircea eu nu vad nici o diferenta intre pdl si psd sau pnl, nu stiu de ce daca exprim in acest moment critici la adresa presedintelui sau pdl ma tot faci psd-ist, nu are nici un sens pentru ca nu sustin nici un partid. Eu exprim ce simt indiferent de cine este la putere.
Si daca pdl nu o sa mai fie la putere promit ca o sa ne mai intalnim pe aici si no sa ai ocazia sa vezi ca nu o sa ma opresc din criticat indiferent cine este la putere.
Ce nu a inteles nimeni din pdl sau chiar si presedintele, este faptul ca trebuie acceptata critica, critica face bine.
Niciodata nu am facut comentarii pro x partid, sunt de acord ca atunci cand critici ce spui poate fi interpretat.
Noi ca si simpli cetateni ar trebui sa ne detasam de politic si sa ne vedem de interesele noastre, insa atata timp cat cu o galeata, o geaca, etc. cetateanul poate fi cumparat stam foarte foarte prost.
Nu fac acum multe comentarii critice pe seama usl pentru ca ar trebui sa vorbesc despre lucruri pe care mare parte din usl nu na avut posibilitatea sa le aplice.
Cand vor veni la putere atunci DA, atunci o sa am multe de spus pentru ca se vede de departe ca sunt multe de spus.
Exista destule tzari unde benzina e 1,7 eur / l.
carburantul nu inseamna doar mers cu masina la shopping la mall.
carburant scump inseamna ca orice forma de transport este scumpa: agricultura transporturi logistica .... orice.
costurile mai amri se reflecta in orice produs in cumperi inclusiv alimentele care nu sunt tranportate cu prastia...
Nu pot sa inteleg gandirea schizoida a Domnului Presedinte cand o companie cu profit este criticata.Acesta este sensul oricarei activitati economice PROFITUL.Pierderile nu duc la progres si bunastare.
Aici nu e vb de cerere si oferta, e vorba de resursele unei tari ce sunt luate pe nimic si vandute la profituri mari tot noua.
Chiar FOARTE profitabile !!!
Greseala CAPITALA ????
A-ncercat sa-l "dribleze" pe Unchiul Sam...
Experienta a demonstrat ca o crestere excesiva a fiscalitatii duce la cresterea evaziunii fiscale. Asta nu o poate impiedica nimeni in nici-o tara, mai ales intr-una saraca cum este a noastra unde oricine poate fi mituit.
Nu cred ca "externalizarea" acestei activitati spre o entitate alta decat aceea careia i-a fost acordata licenta initial, offshore sau nu, poate fi facuta fara acordul statului care a acordat licenta.
Aici e un razboi al nervilor si al negocierilor dure din spatele cortinei, razboi din care noi, ca de obicei, o sa iesim si batuti, si cu banii luati.
Si, exact cum spune Cetatean mai sus, urmeaza aurul, gazele din Marea Neagra, se pregatesc alea de sist etc.
Ca dovada indirecta, merita sa cautati, aici pe HN, declaratia de-acum cateva zile a lui Patruti, presedintele ANRM. Care si-a exprimat si el, acolo, o opinie -- ce naiba, e si el cetatean, are si el dreptul la opinie, nu??? -- cum ca redeventele pe care ar trebui sa le ceara statul pentru expoatarea gazului de sist ar trebui sa fie mai mici decat alea pentru depozitele obisnuite.
Colosal, nu? Nici n-au inceput negocierile si un demn aparator al interesului national gaseste deja de cuviinta sa indemne investitorul sa ceara redevente mai mici, ca statul roman de-abia asteapta sa ia cat mai putini bani din exploatarea resursei respective. Ca sa fie foarte clar cam ce soi de negocieri urmeaza.
Tara vesela.
Inca avem foarte multe resurse iar in 2014 expira si contractul catastrofal cu husarii!
din pacate, asta e occidentul, capitalimul si mecanismul de functionare a economiilor "de succes"; daca pot sa mai stoarca un ban, o fac, pentru ca nu intereseaza pe nimeni de "principii" si "moralitate", mai ales, sa fim seriosi cand e vorba de Romania, care mereu ar mai dori o pasuire, exceptie, ...
din pacate, alternativa la "sa nu ne vindem tara" a fost "sa ne-o furam singuri" , asa ca intre 2 rele, mai bine raul mai mic: o dai la straini si zici sarumana din taxe, impozite si salarii; Petrom inainte de privatizare era pe pierdere desi statea pe mormanul de resurse si retea de distributie; romanul nu vedea un ban; alta varianta nu exista...sau e iluzorie, adika aia in care actionarul sa fie intelegator si milos si sa scada pretul doar de dragul romanilor ...
petrom a fost pe pierderi inainte de privatizare in extrem de mare masura pentru ca , fiind a statului , statul a tinut pretul jos .
a trecut pe profit imediat dupa privatizare pentru ca omv a majorat preturile .
tot asa , mai inainte , comtim a falimentat pentru ca pretul fripturilor a fost tinut jos ca sa si le permita cat mai multi .
si mai inainte , compania nationala de petrol (cnp) cumpara titei cu garantii bancorex sau cu bani imprumutati de la bancorex . bancoex , si ea de stat , n-a mai primit bani de la cnp , si a falimentat , ca doar nu era sa falimenteze cnp !
astea sunt pure lamentatii ...ca era, ca avea...ca facea si dregea; inainte de privatizare consuma bani de la buget si punct, scopul unei societati comerciale este sa produca profit pentru actionari, oricare ar fi acestia, in cazul de fata statul la vremea aceea iar acum OMV
clienti au fost si cand vindea ieftin subventionat, clienti sunt si acum cand vinde scump ...simpla diferenta este ca inainte consuma bani, acum produce bani, atat pentru actionari cat si pentru stat prin taxe si impozite;
disctuia este despre faptul ca ...e cam nsimtita politica de preturi si profitabilitate, abuzand de pozitia in piata; este un cu totul alt subiect decat cel despre cum functiona inainte si de unde lua bani .
restul sunt lamentatii
sa vedem ce contine, suntem tare curiosi dle. presedinte, eu unul nu vreau marire de salariu, nu vreau prima de alegeri, vreau sa vad acest contract.
este singurul motiv pentru care m-as mai duce la vot.
Anexele A-R (la Contractul de cont escrow) (nu pot fi publicate, neexistand acordul tuturor partilor semnatare)
2.De ce nu sunt executati oamenii politici care tot prelungesc contractele"baietilor destepti" din energie?
3.Cine are interes in conducerea tarii sa fim vanduti la centimetru ( desigur , numai in pierdere) si sa fim distrusi ca tara si natiune ? Ce pedeapse primesc talharo-politrucii ?
4.De ce HotNews cenzureaza posturile care nu sunt pe placul puterii ?
Doar ei sunt cei care se gandesc la binele poporului!
Unde esti taricene, nastase, geoala, ...?
A, unul e la targuri de masini, altul isi numara ouale, altul... Lasa ca vine el mazare sa vezi pastai pe toate drumurile!
Nazisti, legionari...
tara piere si baba se piaptana...
2. Parlamentul a votat in unanimitate prvatizarea Petrom
3. Nastase ne-a vandut si jumate din gazul tarii, distributia de energie electrica si a gazelor odata cu petrom
4. Petromul era capusat si se fura foarte mult dar asta inseamna ca trebuie vandut
5 Petrom avea in jur de 50 000 de angajati, care influentau profitul - in fond si nr. de angajati era o politica sociala
6. Petrom are mult mai putini angajati acum si continua disponibilizarile cu miile!
Daca statul este atat de impotent la ce mai avem nevoie de el?
O solutie ar fi cresterea substantiala a redeventelor petrliere. Aceasta masura ar forta companiile care extrag petrol din Romania sa plateasca taxe mai mari la stat. Cu banii suplimentari ajunsi la buget se poate face o reducere a impozitului pe venit. Chiar daca pe termen scurt petrom probabil va creste preturile, salariile vor creste deasemenea si la bugetari si la privati. Oricum daca exagereaza cu pretul benzinei nu mai cumparam de la petrom. Impactul pe salariat si pe bugetul de stat va fi minim, in schimb impactul pe samsari si pe cei care au bani dar nu platesc impozit pe venit va fi substantial. Daca petrom va creste preturile substantial peste noapte lumea va va lua benzina de la firmele care importa si care nu au motiv sa creasca preturile deci vor vinde mai putin si vor avea profit mai mic. Un alt beneficiu ar fi scaderea costurilor / angajat care are ca efect imbunatatirea competitivitatii firmelor romanesti si atragerea de noi investitori straini.
Solutii sunt intodeauna doar ca politicienii nostrii nu au viziune, nu au strategii de dezvoltare pe termen mediu si lung, si au o gandire simplista.
Sa zicem, prin absurd, ca Gigel Oil Co. va fi obligata sa plateasca taxe mai mari. De unde crezi tu ca va recupera Gigel acesti bani????????
Ai ghicit !! De la noi, de la micii 'papagali'!!! Cu FIECARE litru.
De ce? Pentru ca, in SECUNDA in care ne-am cumparat o masina, ne-am depus "ouale" in miinile producatorilor de benzina...
2. Nepotica mea, atunci cind deschide frigiderul, vrea sa gaseasca INGHETATA, nu 'imaginatie' !!!!
Oricit il iubesc pe Ion Creanga, n-as vota pentru el ca membru al Guvernului
3. Ce "SOLUTIE" ai pentru
"...scaderea costului / angajat..."???????
CONCRET, pentru ca vrajeala de-asta ieftina si pompoasa am si eu !!!
4. Ce "SOLUTIE" ai pentru
"...atragerea de noi investitori straini..."?????
CONCRET, pentru ca si eu am "facut" ASE-ul.......
La Monte Carlo...
In Cismigiu.
2 Eu as vota mai degraba cu Ion Creanga decat cu politicenii nostrii care sunt praf cu totii
3 & 4 Citeste pe silabe propozitia nr 3 "Cu banii suplimentari..."
Vom sta cu totii la plaja pe Coasta de Azur, 'tata' Creanga ne va da cite o mie de euros pe saptamina, iar singura noastra obligatie va fi sa-i citim povestile...
"Gura pacatosului, adevar graieste"
Ai spus EXACT ceea ce ma asteptam !!!
Esenta felului cum gindeste intregul popor, din pacate!
Mi-a soptit o rindunea: politicienii sint cei pe care VOI i-ati ales, nu eu.
Statul poate introduce o diferentiere in impozitul pe profit pentru companiile petroliere de exemplu 50%.
Statul poate verifica la sange preturile de transfer folosite intre OMV Austria si Petrom. De vreme ce Austria nu si-a liberalizat piata de munca pentru romani, statul roman poate refuza toate permisele de munca pentru expatii de la Petrom
Garda de Mediu de asemnea poate ajuta.
Imaginati-va un astfel de contract in Rusia, Putin ar gasi imediat solutii.
Iti permitea dumitale, Constitutia Romaniei, in calitate de Presedinte al tarii asteia, asa mica si amarata cum este ea si poporul sau, sa ai oarece legaturi de simpatie, sau de orice alta natura vor fi fiind ele, cu una sau mai multe companii de profit, astfel incat sa te simti in acest moment sa rupi legaturile cu ele?
Dar atunci cine ar putea da impulsul iesirii din criza, mos Craciun?
Cei care au semnat asemenea contracte in care statul este pagubit, macar cel ce a semnat, intu cat era functionar al statului si trebuia sa apere interesele statului, au platit in vreun fel?
E unul din ei in puscarie cu tota averea confiscata?
A patit cineva ceva din cei ce au prejudiciat statul doar pentru ca angajau statul in pierdere pentru ca ei, semnatarii, ocupau funcii publice (sigur politice) ce le dadeau dreptul la acea semnatura?
si daca au fost comisione, atunci contractul ala beton, nu mai e legal, nu?
De ce simte nevoia sa vorbeasca de petrom; este asemenea criminalului care se intoarce la locul faptei!?
Poporul roman a rupt, de mult, orice legatura cu acest individ care in loc sa presteze onest pentru ca-l platim, peste un milion de euro lunar pentru administratia sa puturoasa, ne fura si ne minte!
Rusine!
Am traiat sa o vad si pe asta. In plina criza economica un presedinte de tara rupe comunicarea cu cel mai mare contributor la buget, cel mai mare investitor si cel mai mare angajator, cu o companie in care STATUL ESTE ACTIONAR IMPORTANT. Adica tu in loc sa-ti impui punctul de vedere in companie, ca esti stat si mai esti si actionar, tu rupi comunicarea.
Daca ai o problema de ce nu te asezi frate la masa ca sa o rezolvi?
Dar cu LukOil care este cel mai mare sponsor oficial inregistrat al PDL, de ce nu rupi comunicarea?
Dar cu Rompetrol, pentru care nu faci nimic sa iti incasezi sutele de milioane datorate la stat, de ce nu rupi comunicarea?
Pana la urma Petrom are doar 40% din piata. Si daca ar vinde gratis, adica pretul final ar fi la jumatate (doar accizele si taxele statului), nu ar fi rezolvata situatia pentru ca nu acopera nici jumatate din piata.
In jocul cu mafia petroliera mondiala, nu sint sanse de a fi 'ascultati' !! Sintem un mic pestisor intr-un bazin plin de rechini. Oamenii care au semnat aceste contracte, habar n-au avut ce semneaza; de ce?
Pentru ca n-au avut TIMP sa se 'pregateasca' pentru lupta in noua lume "democratica"!!
Atunci cind vestea cu 'mici si bere' a ajuns "afara", sacalii occidentali si-au dat imediat seama ca Rominia va fi o prada usoara, mai ales ca ORICINE poate fi "cumparat". Chiar si un oficial guvernamental.
Ceea ce s-a vazut si la "case" mai mari.
Asa ca, regretele sint tardive.
E vremea "recoltei"...
"Insamintarea" s-a facut in "primavara" lui Dec '89...
deci sa va explic: o companie privata aduce bani in tara, tine oamenii la munca, nu-i baga in somaj si atunci presedintele vede in asta o problema. halal mod de gandire!
cam la fel se intampla si cu cererea si oferta, practic s-a legalizat specula iar statul este legat de maini si de picioare...
cand e vorba de criza, este provocata de privat, cand trebuie rezolvata statul trebuie sa intervina, cand intervine, trebuie sa respecte niste principii care au dus la criza...ca la balamuc...