Yahoo a actionat in justitie reteaua de socializare Facebook, acuzand-o ca i-a furat 10 patente mai ales privind publicitatea pe Internet, potrivit textului plangerii depuse la un tribunal din California. Procesul, intentat la un tribunal federal din San Jose (California), ar putea deschide calea pentru prima confruntare majora in domeniul judiciar a retelelor sociale, scrie Reuters.

Intr-o declaratie de presa postata pe Internet luni noaptea, reprezentantii Yahoo s-au declarat increzatori ca justitia le va da dreptate.

Un purtator de cuvant al Facebook a spus ca reprezentantii companiei lui Zuckerberg au aflat din mass-media despre depunerea plangerii.

"Suntem dezamagiti ca Yahoo, un partener vechi si care a beneficiat substantial de parteneriatul cu Facebook, a decis sa aleaga calea legala", a spus el. "Dl Zuckerberg, fondatorul si CEO al Facebook, a recunoscut ca designul Facebook nu a fost original si s-a bazat pe ideile altora," a adaugat acesta.

Yahoo! are peste 700 de milioane de vizitatori unici pe luna, in timp ce Facebook revendica 845 de milioane de utilizatori activi in lume.