Guvernul se gandeste la diminuarea poverii administrative si fiscale pentru intreprinderile mici si mijlocii, cand se va putea, a declarat miercuri premierul Mihai-Razvan Ungureanu, la un forum privind IMM-urile, potrivit Agerpres. El a aratat ca masurile trebuie luate intr-un orizont de timp confortabil pentru obiectivele de stabilizare macroeconomica. El a subliniat si importanta pentru societate a existentei unei clase de mijloc solide, transmitandu-le reprezentantilor intreprinderilor mici si mijlocii ca "marimea nu conteaza".

"Ce putem noi face, ca Guvern, in sprijinirea dumneavoastra? In primul rand, si acesta e un lucru pe care Guvernul l-a spus de la inceput, un mediu de afaceri atractiv, favorabil si predictibil. Evident ca ne gandim, intr-un orizont de timp care sa fie confortabil atat pentru obiectivele noastre de stabilizare macroeconomica, cat si pentru dumneavoastra in asteptare, ne gandim la diminuarea poverii administrative si fiscale, cand se va putea, la stimularea creativitatii si inovatiei, toate ducand la un obiectiv pe care il cultivati ca etos al actiunii dumneavoastra economice - cultivarea adevaratului spirit antreprenorial, care porneste de jos in sus', a spus seful Guvernului, la un forum privind IMM-urile.

"Am toata admiratia pentru ceea ce dumneavoastra, ca intreprinzatori, faceti, in numele a ceea ce inseamna mic si mijlociu. Britanicii au o vorba, care, din pacate, e folosita in cele mai diferite contexte si pe multi in felul asta ii bucura: size doesn't matter - marimea nu conteaza", a mai spus primul ministru.

"E greu sa nu vezi ca lumea se imparte mai curand in putini si bogati si in foarte multi si saraci. O societate, insa, care este sanatoasa si care se construieste pentru generatii, nu doar pentru satisfactia catorva ani, are nevoie de o clasa de mijloc solida. Este clasa de mijloc cea pe care la randul meu contez, fie ca vorbim de implicarea ei politica, fie ca vorbim de ratiunea sau de existenta economica, iar Romania a avut intotdeauna o clasa de mijloc puternica, activa si responsabila", a afirmat seful Guvernului.

In context, Ungureanu a evocat facilitatile oferite de Guvern IMM-urilor. "Perioada de infiintare a unei firme astazi s-a redus la trei zile. Numarul de taxe si tarife este redus astazi fata de ce se intampla inainte", a incheiat primul ministru.