CFR Calatori a reluat cursele trenurilor Regie Henri Coanda Expres pe ruta Bucuresti Nord - Aeroport - Balotesti odata cu mutarea curselor aeriene low-cost de pe Aeroportul Baneasa, informeaza CFR Calatori, citata de Agerpres. Potrivit companiei, circulatia acestor trenuri a fost sistata din cauza conditiilor meteo nefavorabile din aceasta iarna, dar si a utilizarii foarte scazute.

In contextul transferului activitatii companiilor de zbor low-cost de la Aeroportul International Aurel Vlaicu (Bucuresti Baneasa) la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni), acest tip de transport - tren plus auto va fi reluat experimental, circa doua luni, pentru a se putea face o evaluare a pietei pe aceasta ruta.

In functie de nivelul de trafic, se va lua o decize finala asupra mentinerii in circulatie a trenurilor Henri Coanda Expres, sustin reprezentantii CFR Calatori.

La fiecare ora, din intervalul orar 06.25 - 21.24, trenurile vor asigura legaturi corelate cu activitatea traficului aerian din Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni).

Microbuzele pentru transferul pasagerilor dintre terminalele de plecare/sosire ale aeroportului si Punctul de Oprire Aeroport halta (locul/statia unde opresc trenurile), circula intr-un grafic orar adaptat cu mersul trenurilor. Imbarcarea in microbuzele de transfer se realizeaza de pe estacada de la etajul 1, zona de sosiri internationale, unde se afla si casa de bilete.

Un bilet costa 8,10 lei, iar un abonament lunar 136 de lei (tarifele includ si transferul cu microbuzul). Biletele se pot procura de la toate casele de bilete din statiile si agentiile de voiaj CFR, inclusiv de la casa de bilete deschisa in incinta Aeroportului International Henri Coanda.