La licitatia pentru vanzarea companiei ISCIR- CERT au fost depuse documente de participare doar din partea unui singur ofertant: SC Rina Simtex Organismul de Certificare SRL. Data limita pentru depunerea documentelor a fost 27 martie. Dupa verificarea documentelor, singurul ofertant a fost declarat acceptat, "iar în urma oferirii preţului de pornire al licitaţiei de 2.588.685,15 lei, a fost declarat ofertant adjudecatar, conform prevederilor legale", informeaza Ministerul Economiei.

"Vânzarea pachetului de acţiuni s-a făcut printr-o metodă competitivă, transparentă şi nediscriminatorie, la cel mai bun preţ oferit, care să fie cel puţin egal cu preţul de pornire al licitaţiei cu strigare, conform legislaţiei în vigoare", mai precizeaza Ministerul Economiei.

ISCIR – CERT S.A. are un capital social de 1.939.090 lei, împărţit în 193.909 acţiuni. Obiectul principal de activitate constă în activităţi de testări şi analize tehnice. În prezent, societatea are un număr de 18 salariaţi.

În următoarea perioadă, vor fi negociate clauzele contractului de vanzare-cumpărare de acţiuni.

Obiectul principal de activitate al ISCIR CERT consta in evaluarea conformitatii produselor, sistemelor de management si personalului prin efectuarea de testari si realizarea de analize tehnice.

Rina Simtex are, de asemenea, ca obiecte de activitate certificarea produselor si serviciilor si certificarea sistemelor de management a calitatii, mediului si securitatii muncii si sanatate ale agentilor economici.