Guvernul a aprobat in sedinta de marti conversia in actiuni a datoriei CFR SA catre buget in valoare de 3,99 miliarde de lei, a anuntat Dan Suciu, purtator de cuvant al Guvernului. Astfel, Guvernul va anula datoriile CFR SA prin conversia in actiuni, care vor fi preluate de Ministerul Transporturilor ca unic actionar. Dan Suciu a precizat ca intregul proces are aprobarea Comisiei Europene.

Dan Suciu a mai spus ca procesul de conversie in actiuni a datoriei este conditionat de elaborarea unui plan de redresare financiara.

Stergerea datoriilor va fi efectuata prin derogare de la legislatia actuala care reglementeaza datoria publica, releva un proiect de ordonanta de urgenta.

La 31 decembrie 2011, compania prelimina datorii catre bugete si Fondul de risc de 3,99 miliarde lei, din care 2,06 miliarde lei reprezinta penalitati si majorari pentru neplata sau plata cu intarziere.

Avand in vedere ca CFR SA este singura companie din Romania care administreaza infrastructura feroviara, Guvernul considera ca acordarea unui sprijin financiar nu reprezinta ajutor de stat.