Plexus, furnizor de echipamente electronice pentru industria spatiala si militara a SUA, a anuntat ca isi extinde operatiunile din Romania, urmand sa investeasca 40 milioane dolari si sa mai angajeze circa 250 de oameni. Compania produce din 2009 la Oradea intr-un spatiu inchiriat si acum face o fabrica noua pe un teren mai mare si cu posibilitati de extindere ulterioara.

Compania spune ca va investi 40 milioane dolari pe un teren de 280.000 mp in total, incluzand si spatiile de birouri. Proiectul ar trebui sa fie gata in primavara lui 2013 iar numarul de angajati va ajunge de la 245, la 500.

Noua unitate din parcul industrial Eurobusiness va inlocui unitatea din prezent si va permite companiei sa se extinda ulterior, daca va mai considera necesar. Oficialii companiei spun ca schimbarea le va permite sa ofere solutii de business la preturi mai bune.

Plexus furnizeaza solutii legate de circuite integrate, de la design software, pana la procurement, asamblare, test si distributie. Compania are in Europa uzine in Marea Britanie si Germania. Plexus are 9.000 de angajati pe plan mondial si estimeaza afaceri de 550-580 milioane dolari pentru trimestrul in curs.