Este formatul potrivit, spune - intr-o postare pe blog - ambasadorul britanic Martin Harris despre Consiliul Consultativ pentru Mediul de Afaceri creat de premierul Ungureanu. La marile intrebari pe care le au tari precum Marea Britanie sau Romania, mediul de afaceri are multe raspunsuri - cum sa creeze noi locuri de munca, cum sa construiasca o economie cu adevarat competitiva, sa impulsioneze schimburile comerciale si sa atraga investitiile, cum sa ai succes intr-o economie bazata pe reducerea emisiilor.

Ambasadorul britanic compara aceasta initiativa a premierului Ungureanu cu una similara a omologului de la Londra, David Cameron.

"E dificil de construit o relatie corecta intre guvern si mediul de afaceri. Oficialii guvernamentali nu trebuie sa fie nici prea apropiati, dar nici prea distanti fata de mediul de afaceri", spune Martin Harris. Cele doua parti pot fi parteneri reali - "pot face schimb de idei si experiente si sa combine politici, planuri si resurse pentru a restructura sectoare cheie precum energia sau sanatatea, si sa promoveze reforme-cheie in administratia publica si in intreprinderile de stat".

Prin urmare, crede diplomatul britanic, exista o agenda bogata si urgenta, si isi exprima speranta ca prin crearea acestui organism va exista un dialog de calitate intre guvern si mediul de business.