Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat, miercuri, propunerea celui mai mare actionar, fondul american de hedging Elliott Associates, de vanzare de active, iar banii respectivi sa fie distribuiti actionarilor, informeaza Mediafax.

Elliott vrea ca administratorul Franklin Templeton sa vanda din activele Fondului, banii obtinuti urmand sa fie distribuiti actionarilor, iar administratorul sa primeasca si un comision suplimentar de 1,5% din sumele incasate.

Reprezentantii Elliott mentioneaza, intr-o scrisoare transmisa FP, ca pe masura ce activele sunt vandute si banii sunt distribuiti actionarilor valoarea activelor din portofoliu se va diminua si, totodata, ar fi recomandabila renuntarea la actualul comision de administrare, de 0,479% pe an.

Elliott Associates controleaza indirect 13,86% din actiunile FP, prin companiile Manchester Securities si Beresford. Cea mai recenta raportare arata ca investitorii straini detin 55,23% din actiunile Fondului Proprietatea, iar actionarii romani controleaza 40,37% din titluri.