Contractul pentru vanzarea Cupru Min Abrud va fi semnat vineri de catre oficiali OPSPI [n.r. Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie] si reprezentanti ai companiei canadiene Roman Copper. Prevederile acordului vor fi facute publice saptamana viitoare, a declarat joi pentru seful OPSPI, Florin Vladan, pentru Mediafax.

"Vom semna maine contractul de privatizare a Cupru Min. La cateva zile de la semnare, saptamana viitoare, il vom face public. Vrem sa aratam ca nu este niciun fel de lucru pe care sa-l tinem ascuns", a declarat Vladan.

Roman Copper Corp. a castigat, la inceputul saptamanii trecute, licitatia organizata de OPSPI pentru vanzarea pachetului integral de actiuni la Cupru Min Abrud, la pretul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste pretul de pornire a licitatiei, de 57,3 milioane euro.

Florin Vladan a mai precizat ca pentru incheierea tranzactiei este necesar avizul Consiliului Concurentei, intr-un termen de pana la 90 de zile de la incheierea contractului. Dupa avizul Consiliului Concurentei, Roman Copper trebuie sa transfere OPSPI suma de 200,77 milioane de euro in cel mult 30 de zile.

"Vom impune prin contract ca Roman Cooper sa furnizeze Consiliului Concurentei in cel mult 15 zile toate documentele necesare", a precizat seful OPSPI.

Patrimoniul Cupru Min, pe baza caruia a fost stabilit pretul la licitatia pentru vanzarea companiei, a fost evaluat de o firma cu sediul intr-un apartament din judetul Alba, pe baza unor date culese in 2008 si actualizate in 2010, firma fiind detinuta de membrii aceleiasi familii.