Reprezentantii firmei Mirumar specializata in ecologizari si conservari miniere impreuna cu reprezentantii unei companiei miniere din China au prelevat probe de roci din apropierea fostei exploatari miniere Baiut din Muntii Tiblesului, care este acum inchisa, anunta Agerpres.

"Compania chineza este interesata de potentialul mineritului neferos, indeosebi al continutului de aur, argint si cupru care l-ar putea avea zona. Dupa analiza acestor mostre compania chineza ar putea lua o decizie in privinta unor potentiale investitii in minerit", a declarat marti topograful firmei Mirumar, Adrian Buda.

Potrivit acestuia, la cel putin trei saptamani dupa analizarea rocilor in laborator, compania chineza ar putea sa-si exprime intentia de a investi in zona daca statul roman va scoate la licitatie perimetrul minier din Baiut.

Reprezentantul companiei chineze spune ca, dintr-o evaluare sumara, se observa ca zona Baiutului detine minereu neferos ce poate fi exploatat.

Aflat recent in Maramures, ministrul Economiei a spus ca statul intentioneaza sa scoata la vanzare patru foste perimetre miniere din judet.