Mai multe curse Air Canada au fost anulate vineri sau au avut intarzieri dupa ce mai multi piloti au anuntat ca s-au imbolnavit, relateaza AFP. Compania ii acuza de greva ilegala.

Circa 30 de zboruri cu plecare din Toronto au fost anulate. Numarul curselor din Montreal anulate a fost mai scazut.

"Se pare ca unii piloti au inceput o actiune de greva ilegala", a declarat purtatorul de cuvant la Air Canada, Peter Fitzpatrick, pentru CBC News.

"Mai multi piloti decat de obicei au intrat in concediu medical astfel incat am fost nevoiti sa anulam cateva zboruri astazi", a precizat purtatorul de cuvant al operatorului.

Compania si-a anuntat clientii ca problemele s-ar putea mentine pe tot parcursul zilei de vineri.

Asociatia Pilotilor Air Canada, ce reprezinta circa 3000 de piloti, si-a incurajat membrii sa mearga la munca si sa ignore "micul grup de angajati care ar vrea ca restul colegilor sa anunte ca sunt bolnavi pentru a-si manifesta nemultumirea fata de companie", dupa ce negocierile pentru reinnoirea contractelor colective au esuat.

In luna martie, parlamentul canadian a intervenit in doua dispute de munca trimitandu-le Comitetului Canadian pentru Relatii Industriale, miscare care, potrivit CBC News, previne grevele fortandu-i pe salariatii companiei sa revina la munca.