Reprezentantii firmei canadiene Roman Cooper, care a castigat in martie licitatia de privatizare a Cupru Min Abrud, s-au intalnit marti cu conducerea Oficiul Participantiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA). In cadrul intalnirii, Guvernul a decis sa reia procedura de vanzare a Cupru Min, in conformitate cu legislatia, informeaza Mediafax.

"Astazi, 17 aprilie, a avut loc o intalnire la sediul Oficiul Participateie Statului si Privatizarii in Insdustrie (OPSPI) intre reprezentantii companiei Roman Copper si cei ai Ministerului Economiei si ai Oficiului. Intalnirea a avut loc la solicitarea publica a companiei Roman Copper, facuta Guvernului in cursul saptamanii trecute. Ministerul Economiei, prin OPSPI, va continua procedura de privatizare a societatii Cupru Min, conform legislatiei in vigoare", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Roman Copper a castigat in 26 martie licitatia organizata de OPSPI pentru preluarea pachetului integral de actiuni al Cupru Min, la pretul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste pretul de pornire a licitatiei, de 57,3 milioane euro.

"Conducerea Cupru Min a inceput demersurile pentru obtinerea autorizatiei de mediu si continuarea activitatii, pe termen scurt obiectivul principal al Ministerului Economiei fiind asigurarea locurilor de munca la Rosia Poieni", se mai arata in comunicatul de presa transmis de ministe

Surse participante la discutie au declarat pentru Mediafax ca Guvernul va relua procedurile pentru privatizarea Cupru Min. Din delegatia Roman Copper au facut parte 17 persoane, inclusiv avocati de la trei case de avocatura, au mentionat sursele.

Conducerea Roman Copper a anuntat in urma cu o saptamana ca doreste sa se intalneasca cu premierul Mihai Razvan Ungureanu si ministrul Economiei pentru clarificarea neintelegerilor aparute in negocierile de preluare a Cupru Min.

Amintim ca Ministerul Economiei a anuntat in 7 aprilie ca negocierile cu Roman Copper s-au incheiat irevocabil, intrucat firma canadiana a respins conditiile cerute de partea romana.

Conditiile cerute de MECMA erau ca firma canadiana sa constituie un depozit colateral de 32,27 milioane euro pentru a garanta astfel realizarea investitiilor de mediu, sa plateasca suma pentru actiuni, de 200,7 milioane euro, in termen de 30 zile de la obtinerea avizului Consiliului Concurentei si autorizatiei integrate de mediu-ambele fiind conditii suspensive in contract. De asemenea, partea romana a cerut publicarea imediata a contactului de privatizare.

Cupru Min detine exploatarea Rosia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.