Ministerul Transporturilor a obtinut o finantare europeana din Fondul Social European pentru pregatirea si implementarea proiectelor de parteneriat public-privat. Proiectul "Imbunatatirea capacitatii Ministerului Transporturilor pentru managementul proiectelor de parteneriat public- privat" a fost semnat joi si va fi derulat pe o perioada de 2 ani cu asistenta Bancii Mondiale. Valoarea totala a proiectului este de 4,54 milioane euro, din care finantarea nerambursabila din Fondul Social European este de 3,859 milioane euro, adica 85%.

"Reusita parteneriatelor public-privat depinde de cat de bine sunt pregatite si structurate proiectele. Acest proiect va imbunatati abilitatile si competentele personalului implicat in atribuirea de contracte de tip PPP/concesiune. In concluzie, proiectul cu finantare europeana pe care il vom derula impreuna cu Banca Mondiala va fi un stimulent important pentru cresterea participarii sectorului privat in investitiile in infrastructura de transport din Romania", a declarat ministrul Alexandru Nazare.

Proiectul presupune:

  • Analiza cadrului general din Romania din perspectiva implementarii proiectelor de tip PPP.
  • Cresterea capacitatii MTI si a unitatilor din subordinea sau sub autoritatea sa de a evalua ex-ante proiectele de tip PPP.
  • Imbunatatirea capacitatii MTI si a unitatilor din subordinea sau sub autoritatea sa de a atribui proiecte PPP.
  • Instruirea/formarea personalului MTI si a unitatilor din subordinea sau de sub autoritatea sa pentru cunoasterea, insusirea procedurilor si a instrumentelor definite in cadrul proiectului.