Directorul executiv al Google, Eric Schmidt, co-fondatorul companiei, miliardarul Larry Page, si regizorul "Avatar", James Cameron, alaturi de alti investitori, s-au asociat intr-un ambitios proiect de explorare a spatiului si de extractie a resurselor naturale din asteroizi, relateaza Reuters.

Compania, denumita Planetary Resources, va fi prezentata martea viitoare la o conferinta de presa care va fi sustinuta la Museum of Flight din Seattle, potrivit unui comunicat de presa.

Comunicatul nu prezinta foarte multe detalii, precizand doar ca aceasta companie va combina segmentele "explorarii spatiale si a resurselor naturale", intr-o intreprindere care ar putea aduce "trilioane de dolari PIB-ului global." The Wall Street Journal scria vineri ca Planetary Resources va explora fezabilitatea extragerii resurselor naturale de pe asteroizi, un concept vechi de mai multe decenii.

"Acest start-up inovator va crea o noua industrie si o noua definitie pentru 'resursele naturale'", potrivit comunicatului de presa.

Printre co-fondatorii Planetary Resource se numara Eric Anderson, un fost director la NASA Mars, si Peter Diamandis, antreprenorul din spatele X-Prize. In randul investitorilor mai apar nume precum Charles Simonyi, fost director la Microsoft, si K. Ram Shriram, un director al Google.

Aceasta initiativa pare sa fie o noua aventura pentru Cameron, care s-a scufundat luna trecuta in Groapa Marianelor. Intriga filmului sau SF "Avatar" avea la baza extragerea resurselor naturale de pe o alta planeta.