Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a semnat un ordin prin care Serviciul de Audit al ministerului este mandatat sa efectueze o misiune ad-hoc de audit intern la Societatea Feroviara de Turism. Auditul se va desfasura in perioada 24 aprilie-15 iunie si vizeaza evaluarea progreselor inregistrate in activitatea societatii. Alexandru Nazare l-a inlocuit vineri din functie pe directorul Societatii Feroviare de Turism, Alexandru Dumitrescu. Acesta sustine insa ca si-a prezentat demisia anterior momentului demiterii sale si acuza faptul ca se "pregateste un tun imobiliar similar celui de la Astoria Bucuresti".

Decizia vine in urma raportului Corpului de Control al Ministerului Transporturilor care a constatat o serie de deficiente in managementul societatii in ceea ce priveste inchirierea si vanzarea activelor detinute, sustine Ministerul Transporturilor, intr-un comunicat.

Fostul director al SFT afirma, intr-o scrisoare transmisa ministrului Transporturilor, ca si-a prezentat demisia din functie dupa ce a constatat "foarte multe presiuni, legate cu siguranta de interese imobiliare ale unor oameni pe care i-ati promovat din anturajul dvs. asupra patrimoniului actual al SFT".

"Va readuc in atentie, si pe aceasta cale, iminenta unui alt joc avocatesc, folosind tertipul executarilor silite, care vizeaza in principal activul Astoria Snagov si va avertizez, din nou, asupra faptului ca se pregateste un tun imbobiliar similar celui de la Astoria Bucuresti.