Un raport al ING afirma ca lantul de magazine Carrefour si-ar putea anunta retragerea din mai multe tari, inclusiv Romania, odata cu publicarea rezultatelor din primul semestru al acestui an, in luna august, scrie Le Figaro.

Carrefour RomaniaFoto: Agerpres

Contactat de HotNews.ro, un reprezentant al Carrefour Franta a refuzat sa faca vreun comentariu.

Intr-o nota difuzata in cursul diminetii de miercuri, analistii ING afirma ca Georges Plassat, noul presedinte-director general al grupului, urmeaza sa prezinte un nou plan strategic in aceasta vara, cu scopul de a relansa activitatea din Franta.

ING apreciaza ca Argentina, Italia, Malaezia, Polonia, Romania, Taiwan si Turcia figureaza in primul val al pietelor de pe care Carrefour ar putea sa se retraga.

Analistii evoca in planul doi numele Belgiei si Greciei. Ei considera insa ca Brazilia si China nu sunt amenintate de o retragere a grupului, contrar pronosticurilor facute de alti observatori.

"Singura solutie pentru noul presedinte de a 'salva' Carrefour este limitarea marimii activitatilor, care include vanzarea tuturor sucursalelor nationale", explica ING.

"Aceasta va permite crearea de valoare, pe termen scurt, pentru actionarii nemultumiti", potrivit sursei citate.

Potrivit datelor prezentate pe propriul site, Carrefour este cel mai mare distribuitor european si cel de-al doilea la nivel mondial operand mai multe tipuri de magazine: hipermarketuri, supermarketuri, hard discount si magazine de vecinatate.

Grupul este prezent in 32 de tari din lume cu peste 9.500 magazine si peste 471.000 de angajati.

Carrefour opereaza in prezent in Romania 3 formate de magazine:

  • 25 de hipermarketuri Carrefour
  • 50 de supermarketuri Carrefour Market
  • 3 magazine de proximitate, de tip franciza, Carrefour Express Angst: "Un prieten aproape de tine!"