Apple tocmai si-a anuntat rezultatele financiare pe trimestrul al doilea al anului fiscal 2012. E de prisos sa spunem ca a mai batut niste recorduri (la nivel de vinzari, e al doilea cel mai bun trimestru al companiei, din toate timpurile), ca veniturile se ridica la 39,2 miliarde de dolari, iar profitul net este de 11,6 miliarde si ca, la un calcul simplu, marginea de profit e "astronomica", de 47,4%, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv.ro.

Altfel, ca ordin de comparatie, in trimestrul al doilea din 2011, veniturile se ridicau la 24,7 miliarde de dolari, in timp ce profitul net era de 6 miliarde, adica o crestere de 94% fata de perioada similara a anului trecut (cind marginea era de de 41,4%). Adica aproape o dublare a profitului. Si, ca sa ne distram pina la capat, "cash grew by 14 billion".

Alte cifre ar fi cele de vinzari: peste 35,1 milioane de iPhone-uri (crestere de 88% fata de perioada similara a anului trecut - scurtez cu "fpsat"), peste 11,8 milioane de iPad-uri (+151% fpsat), peste 4 milioane de Mac-uri (+7% fpsat) si peste 7,7 milioane de iPod-uri (-15% fpsat).

Vinzarile "internationale" (adica fara SUA) reprezinta 64% din venituri.

Si daca ar fi sa vorbim despre previziuni, potrivit Apple, in trimestrul al treilea asteptarile se ridica la incasari de 34 de miliarde de dolari (deh, e trimestrul fara lansari si care cuprinde si jumatate de vara, deci scaderea e fireasca.)

Intregul comunicat, cu declaratiile PR-istice pe care le puteti ignora, pe site-ul Apple.

Citeste si comenteaza pe Subiectiv.ro.