Gica Popescu Hotels si Marriott International au incheiat vineri la Bucuresti un parteneriat prin care firma fostului jucator de fotbal Gheorghe Popescu va construi, dezvolta si opera primul hotel sub brandul Courtyard Marriott din Romania, investitie de 20 de milioane de euro, scrie Mediafax.

Courtyard Marriott Bucharest Hotel va fi amplasat in centrul orasului si va fi incadrat in categoria 4 stele. Hotelul va avea 146 de camere, patru sali de conferinta, bar, spa si spatii comerciale. Lucrarile de constructie vor incepe in luna iulie a acestui an si vor fi incheiate dupa 18 luni.

"Avem deja o poveste de succes in Romania, cu JW Marriott Bucharest Grand Hotel, si sunt sigur ca o putem repeta si pentru noul Courtyard Marriott. Suntem incantati de initiativa partenerului nostru Gica Popescu de a dezvolta acest proiect si asteptam cu nerabdare deschiderea oficiala", a declarat, intr-un comunicat, John Litzenberger, vicepresedinte Marriott International Lodging Development Europe.

"Sunt multumit ca dupa negocieri de foarte lunga durata, managementul Marriott International a considerat ca un nou proiect marca Marriott in Romania este oportun si de viitor", a afirmat Gheorghe Popescu, presedinte al Gica Popescu Hotels.

Primul hotel Marriott din Romania, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, a fost deschis in anul 2000, in urma unei investitii de peste 150 milioane de dolari. Hotelul, clasificat 5 stele, este detinut de grupul austriac Srabag.

Marriott International are 3.700 de proprietati in 73 de tari si a inregistrat, in anul fiscal 2011, venituri de peste 12 miliarde de dolari. Compania, cu sediul in SUA, are peste 120.000 de angajati.