In ultima sedinta a Guvernului Ungureanu a fost adoptat un proiect de Hotarare privind regulamentul de organizare si functionare a Colegiului consultativ al Consiliului Concurentei. Acest consiliu va fi format din reprezentanti ai mediului de afaceri, mediului universitar si asociatiilor profesionale, a declarat actualul purtator de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

"Colegiul consultativ din cadrul Consiliului Concurentei este un organism nepermanent, fara personalitate juridica, in structura Consiliului Concurentei, cu rol de a clarifica si de aproba o serie de decizii si reactii ale Consiliului Concurentei. Rolul consultativ este important, mai ales ca avizeaza o serie de rapoarte ale Consiliului si face o serie de propuneri pentru buna desfasurare a acestui consiliu", a precizat Suciu.

Potrivit acestuia, Colegiul va avea intre 11 si 17 membri din care o treime va fi reprezentata de mediul universitar, o treime de mediul de afaceri si o treime de experti din domeniul juridic si economic. Acestia nu vor fi remunerati.