Intreaga procedura de privatizare a companiei Cupru Min va fi reluata dupa ce Ministerul Mediului va acorda avizul de mediu, a declarat Daniel Chitoiu, ministrul desemnat al Economiei. "Termenul este de 4 luni de la primirea avizului de mediu". Intrebat care este termenul in care ar putea acorda Ministerul Mediului acest aviz, Chitoiu a raspuns ca nu stie.

Privatizarea Cupru Min a esuat luna trecuta dupa ce Ministerul Economiei la negocierile cu Roman Copper, castigatorul licitatiei, s-au incheiat irevocabil, intrucat firma canadiana a respins conditiile cerute de partea romana.

Conditiile cerute de MECMA erau ca firma canadiana sa constituie un depozit colateral de 32,27 milioane euro pentru a garanta astfel realizarea investitiilor de mediu, sa plateasca suma pentru actiuni, de 200,7 milioane euro, in termen de 30 zile de la obtinerea avizului Consiliului Concurentei si autorizatiei integrate de mediu, ambele fiind conditii suspensive in contract. De asemenea, partea romana a cerut publicarea imediata a contactului de privatizare.

Cupru Min detine exploatarea Rosia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.