Ovidiu Silaghi, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor si Infrastructurii, a declarat luni la Parlament ca "TAROM ar fi de vandut in totalitate, si CFR Marfa doar o parte". Silaghi a mai spus ca "privatizarea CFR Marfa este prinsa in acordul cu FMI, poate momentul nu este cel mai bun, iar compania Deloitte va face testul investitorului privat, si, daca acest test iese corespunzator, vom continua, daca nu, vom regandi procesul", relateaza Agerpres.

In privinta TAROM, Silaghi a spus ca in UE doar Finlanda si Portugalia au participatii semnificative la companiile aeriene.

Reamintim ca, potrivit calendarului in vigoare convenit cu FMI, Romania ar trebui sa vinda pe bursa anul acesta 20% din TAROM, in timp ce la CFR Marfa ar trebui privatizat pachetul majoritar de actiuni.

"Respectarea acordurilor cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala va fi o prioritate. De asemenea, vom acorda o atentie mare proiectelor cu fonduri europene", a mai spus Ovidiu Silaghi, care a primit avizul comisiilor de specialitate din Parlament.